U19-es női Eb-selejtező: nem várt vereség, fájó kiállítás

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.09.15. 21:47
A magyar női U19-es labdarúgó-válogatott az első játéknapon aratott magabiztos siker után hétfőn váratlanul 1–0-ra kikapott Szlovéniától a hazai rendezésű Eb-selejtező minitornán.

Az észtek 4–0-s legyőzése után a mieink hétfőn is olyan ellenféllel találkoztak Bükön, amellyel szemben esélyesebbnek számítottak – írja az mlsz.hu. – Részben azért, mert jobbak vagyunk Szlovéniánál az európai ranglistán, részben pedig azért, mert nyáron idegenben 6–0-ra legyőztük ellenfelünket. A szlovénok ráadásul nem kezdték jól a selejtező tornát, 4–0-ra kikaptak az első játéknapon Belgiumtól.

A pályán ezúttal nem jött ki a különbség a két csapat között, a szlovénok roppant kellemetlen ellenfélnek bizonyultak, „csíptek-haraptak". A 90 perc során nagyon kevés lehetőség adódott a kapuk előtt, a mieink három-négy alkalommal jutottak el lövésig, a szlovénok pedig összesen egyszer veszélyeztettek, mégis ők szereztek gólt a 60. percben Predanic révén.

Egygólos hátrányban sem jött össze semmi a magyar játékosoknak, és hogy még nehezebb legyen a dolgunk az utolsó, belgák elleni mérkőzésen, csapatkapitányunkat, Kaján Zsanettet a 90. percben második sárga lappal kiállította a játékvezető, így ő nem léphet pályára csütörtökön.

„Nem a mi napunk volt a mai. Nem szeretnék kifogásokat felhozni a vereségre, de mintha ezen a napon egy kicsit minden összeesküdött volna ellenünk – idézi a Magyar Labdarúgó-szövetség hivatalos honlapja Turtóczki Sándor szövetségi edzőt. – A mély talajon önmagában is nehéz volt építkezni, az ellenfél taktikája pedig kizárólag arról szólt, hogy tönkretegye a mi játékunkat. A játékvezető nem volt kellően határozott, engedte a sportszerűtlenség határait feszegető stílust, mi pedig nem találtuk az ellenszert a szlovénok játékára, lövőhelyzetekig is alig jutottunk el. Nagyon nehéz helyzetbe kerültünk ezzel a vereséggel, de még van hátra egy mérkőzés, amelyen mindent megteszünk a továbbjutás kiharcolása érdekében."

A selejtező 11 csoportgyőztese mellett a 10 legjobb csoportmásodik jut a következő körbe.

U19-ES EB-SELEJTEZŐ, 9. CSOPORT, BÜK

Magyarország–Szlovénia 0–1 (0–0)
Magyarország: Samu Anna – Vicsek Nóra, Bokor Adrienn, Viczai Katalin, Szabó Dorottya – Szabó Viktória – Farádi Szabó Edina, Görög Zsófia (Partin Nicole, 46.), Kaján Zsanett, Diószegi Fanni (Dencz Orsolya, 81.) – Csorbai Nikolett (Vidovenyecz Anna, 46.)
A másik mérkőzésen: Belgium–Észtország 1–0
A 9. csoport állása: 1. Belgium 6 pont, 2. Szlovénia 3, 3. Magyarország 3, 4. Észtország 0

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik