U19-es női Eb: a spanyoloktól is hárommal kaptunk ki

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.05.28. 18:37
null
Légi csata az Új Hidegkuti Nándor stadionban (Fotó: Koncz György)
A magyar U19-es női labdarúgó-válogatott 3–0-ra kikapott Spanyolországtól a hazai rendezésű Európa-bajnoki elitkör második fordulójában.

 

A belgák elleni nyitó meccshez hasonlóan ezúttal is a biztos védekezésre épült a magyar csapat játéka, labdaszerzés után próbált kontrázni a válogatott. A mérkőzést a spanyolok irányították, sok passzos játékkal igyekeztek a magyar védelem mögé kerülni, de jól álltuk a rohamokat. Sőt, a meccs legnagyobb lehetősége a magyar csapat előtt adódott,a mikor a 20. percben Rodríguez kapus alászaladt egy bal oldali szögletnek, ám a védők fel tudtak szabadítani, mielőtt az üres kapuba lőttük volna a labdát – írja az mlsz.hu.

Ezt követően sem változott a meccs képe: a spanyol támadósor és a magyar védelem összecsapásairól szólt a mérkőzés. A nagy szívvel küzdő magyar csapat ellen akcióból nem is tudott gólt szerezni ellenfelünk, megtette viszont szabadrúgásból: Damaris Egurrola lőtt védhetetlenül, 22 méterről a bal felső sarokba (0–1).

A gól után is támadásban maradt a spanyol válogatott, és növelte előnyét, miközben a 36. percben kettős balszerencse érte a magyar csapatot: előbb Lucía García fejese pattant a kapufáról befelé (0–2), majd másodpercekkel később a megsérülő középcsatárunkat, Süle Dórát kellett lecserélni – a helyén Krascsenics Petra folytatta.

A szünetben Kocsán Petra állt be Oláh Adrienn helyére, és az 52. percben kis híján szépített is: a tizenhatos jobb sarkánál gyönyörűen fordult le a védőjéről, betört a kapu előterébe, majd a hosszú sarkot vette célba, de a kapus szép vetődéssel hárított. A kipattanó Krascsenics elé került, ám a védőktől szorongatva már nem tudta irányítani a labdát, és mellé-fölé lőtt.

A rendkívül labdabiztos, gyorsan és ötletesen futballozó spanyolok a második félidőben is uralták a mérkőzést, bizonyítva, hogy nem véletlenül tartoznak a világ legjobbjai közé, és a 77. percben a harmadik góllal biztossá tették a győzelmüket (0–3).

A párhuzamos mérkőzésen Belgium szintén 3–0-ra verte meg Oroszországot. A csoport utolsó mérkőzésén utóbbi csapat ellen lépünk pályára, a tét a harmadik hely megszerzése.

NŐK, U19-ES EB-ELITKÖR
1. CSOPORT, 2. FORDULÓ
Spanyolország–Magyarország 3–0
Budapest, Új Hidegkuti Nándor Stadion
MAGYARORSZÁG:
Varga Luca – Rozmis Gabriella, Turányi Lilla, Csigi Eszter, Kun Barbara, Németh Hanna, Csányi Diána (Gruber Brigitta, 78.), Csiki Anna, Oláh Adrienn (Kocsán Petra, a szünetben), Gelb Mónika, Süle Dóra (Krascsenics Petra 36.). Szövetségi edző: Turtóczki Sándor
Gólszerző: Egurrola (27.), L. García (35.), Marcos Moral (78.)

A másik mérkőzésen
Belgium–Oroszország 3–0

A csoport állása: 1. Belgium 6 pont, 2. Spanyolország 6, 3. Oroszország 0, 4. MAGYARORSZÁG 0

A TOVÁBBI PROGRAM

Május 31., szerda
16.00: Oroszország–Magyarország, Hidegkuti-stadion
16.00: Belgium–Spanyolország, Dabas

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik