U19-es Eb-selejtező: háromgólos vereség Montenegrótól

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.09.20. 15:52
null
Csak egy tánc volt (Fotó: mlsz.hu)
Háromgólos vereséget szenvedett a magyar U19-es labdarúgó-válogatott Montenegrótól a korosztályos Európa-bajnokság horvátországi selejtezőjében.

 

 

Bár mindkét csapat előtt adódott gólszerzési lehetőség az első félidőben, a vezetést Montenegró szerezte meg a hosszabbításban. A szünetben kettőt is cseréltünk, de egyenlíteni nem sikerült, sőt, a hajrában újabb két gólt kaptunk.

A súlyos vereséggel a magyar válogatott esélyei drasztikusan lecsökkentek a továbbjutásra: csak abban az esetben szerezhetjük meg a második helyet, ha nagy különbségű, legalább háromgólos győzelmet aratunk szerdán a horvátok ellen.

„Jól kezdtünk, de az első tíz perc után megváltozott a játék képe, nem tudtunk dominálni, és a félidő végén egy nagy hibából gólt kaptunk – mondta a mérkőzés után Sören Osterland az mlsz.hu-nak. – A második félidőben nem sikerült gyors góllal válaszolnunk, és azt éreztem, hogy a játékosok nem hitték el, hogy képesek legyőzni az ellenfelet, ami alaposan visszavetette a csapatot. A futballban semmi sem lehetetlen, van két napunk arra, hogy felkészüljünk a horvátok ellen, és megpróbáljunk élni az utolsó esélyünkkel. Ehhez arra lenne szükség, hogy a játékosok nyomás alatt is ugyanazt a teljesítményt tudják nyújtani, amit egy-egy felkészülési mérkőzésen korábban már sikerült.”

U19-ES EURÓPA-BAJNOKI SELEJTEZŐ
2. CSOPORT, 2. FORDULÓ
Montenegró–Magyarország 3–0 (1–0)
Magyarország:
Demjén – Szivacski (Pávkovics, aszünetben), Szalai A., Czingráber, Fodor – Haris – Petró, Boros, Korozmán, Rózsahegyi – Szatmári (Szabó B., a szünetben). Szövetség edző: Sören Österland
Gólszerző:
Camaj (45+1.), Banovics (83.), Perovics (88.)
A csoport másik mérkőzésén
Horvátország–Kazahsztán 1–0
Az állás: 1. Horvátország 6 pont (4–1), 2. Montenegró 3 (4–3), 3. Magyarország 3 (4–3), 4. Kazahsztán 0 (0–5).

AZ 1. FORDULÓBAN JÁTSZOTTÁK

Magyarország–Kazahsztán 4–0
Horvátország–Montenegró 3–1

3. FORDULÓ (SZEPTEMBER 23.)
Magyarország–Horvátország, 16.00
Kazahsztán–Montenegró, 16.00

A 13 csoport első két helyezettje és a legjobb harmadik csatlakozik a kiemelt Spanyolországhoz az elitkörben, amelyben a 28 együttest hét négycsapatos csoportra osztják. A hét győztes kijut a 2016-os Európa-bajnokságra, ahol a házigazda Németország helye már biztosítva van.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik