U19-es Eb: Megmutattuk, hogy tudunk futballozni - Kalmár

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.07.25. 20:58
null
Székely György figyeli a háttérből az izraeli ellenfelével küzdő Zsótér Donátot (Fotó: Mirkó István)
A magyar U19-es labdarúgó-válogatott Izrael elleni, vb-szereplést érő 2–1-es győzelme után Kalmár Zsolt csapatkapitány és Székely György kapus nyilatkozott a Nemzeti Sport Online-nak.

„Ezen a meccsen megmutattuk, hogy tudunk futballozni – kezdte az Izrael elleni találkozó értékelését Kalmár Zsolt. – Az első két találkozón fejben összeestünk, hiányzott a játékunkból a dinamizmus, de most megvolt bennünk a kellő vállalkozó kedv. Bebizonyítottuk, hogy többre is képesek vagyunk annál, amit eddig mutattunk.”

A középpályást az egy év múlva esedékes világbajnoksággal kapcsolatban is faggattuk.

„Az addig hátralévő egy évben nagyon sokat kell fejlődnünk, az európai elithez fel kell zárkóznunk. Ez a torna megmutatta, hogy mik a hiányosságaink.”

A magyar kapustól azt kérdeztük, mennyire tudnak felhőtlenül örülni az első két meccs kudarca után a mai győzelemnek és a világbajnoki kvalifikációnak.

„Nem tudunk teljesen felhőtlenül örülni, de az eredeti, minimális célkitűzésünket, a vébészereplés kiharcolását sikerült elérnünk. Az első két meccsen elfogadhatatlan teljesítményt nyújtottunk, így jogosak voltak a kritikák. Most azonban nagyon nagyot küzdöttünk, szívvel-lélekkel, ennek köszönhetjük a győzelmet. Azzal azonban tisztában vagyunk, hogy nagyon sokat kell előrelépnünk a játék különböző elemeiben a világbajnokságig" – fogalmazott Székely György.

Mészöly Géza: Meggyőződésem, a játékosok férfivá váltak

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik