U19-es Eb: „A magyarok elleni hatos nem garantálja a szép jövőt”

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.07.23. 07:29
A portugál sportlapok tényszerűen tudósítottak az U19-es válogatott Magyarország elleni 6–1-es győzelméről, mondván, a csapat elérte célját, azaz bejutott az elődöntőbe és biztosította az U20-as vb-n való szereplését. A fórumokon egyesek fényes jövőt jósolnak a portugál tehetségeknek (bár félnek a nagy csapatok játékospolitikájától), mások viszont óvatosabbak, mondván, nem a magyarok elleni teljesítményből kellene kiindulni, hiszen nem tanúsított ellenállást a rivális.

Az O Jogo tényszerűen annyit közöl a mérkőzésről, hogy a portugálok a 6–1-es győzelemmel biztosították szereplésüket a jövő évi új-zélandi világbajnokságra, és hogy Hélio Sousa együttese már a négy között van a tornán. A Portónál profiskodó André Silva pókere mellett a sportingos Gelson Martins szólógólját emelték ki.O Jogo tényszerűen annyit közöl a mérkőzésről, hogy a portugálok a 6–1-es győzelemmel biztosították szereplésüket a jövő évi új-zélandi világbajnokságra, és hogy Hélio Sousa együttese már a négy között van a tornán. A Portónál profiskodó André Silva pókere mellett a sportingos Gelson Martins szólógólját emelték ki.

A Record szerint a meccset nehezen kezdte a portugál csapat, az első félidőben a vizes talaj miatt nem nyújtotta a legjobbját az együttes, de a második gólt éppen az egyik tócsának köszönhették, amikor Tamás Krisztiánt „kicselezte a pálya”. A második félidőben a magyarok jól kezdtek, de Gelson Martins csodagólja „tudatosította a házigazdával, hogy csak egy csapat nyerhet.”

Az A Bola úgy véli, Gelson Martins Lionel Messit idézte góljával. A lap fórumán azt írták, öröm látni, hogy ilyen szép jövője lehet a portugál futballnak, de az „új arany generáció” jövője azon is múlik, hogy a nagy csapatok – a Porto, a Sporting és a Benfica – beépítik-e a tornán játszó játékosaikat az első csapatba a légiósok helyett, és nem adják el őket idő előtt külföldre. Mások viszont csillapítani igyekeztek a kedélyeket, mondván, a magyar együttes semmiféle ellenállást nem tanúsított, a csapat értékelésével jobb lesz megvárni az osztrákok elleni „csoportdöntőt”, illetve az elődöntőt és a torna végét.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik