U17: legyőzte a horvátokat a vb-re készülő magyar válogatott

Vágólapra másolva!
2019.09.24. 23:26
null
Négy gólnak örülhetett a magyar U17-es válogatott (Fotó: mlsz.hu)
Az október 26-án kezdődő U17-es világbajnokságra készülő magyar korosztályos válogatott utolsó felkészülési mérkőzéseit játssza a héten a brazíliai vb előtt: Horvátország ellen diadalmaskodott 4–1-re a csapat.

 

A keddi, csáktornyai összecsapáson Preisinger Sándor szövetségi edző a keret azon tagjait jelölte a kezdőcsapatba a házigazda horvátok ellen, akik oroszlánrészt vállaltak a tavaszi Európa-bajnoki ötödik hely megszerzésében. Ugyanakkor nem mindenki vehet részt az összetartáson a kulcsemberek közül: Buna Gábor, Zuigeber Ákos és Kata Mihály ezúttal nem tarthatott az együttessel, viszont egy év kihagyás után visszatért a keretbe Baráth Péter és Mester Csaba – számolt be róla az mlsz.hu.

A szövetség honlapjának beszámolója szerint a magyarok Németh András, Horváth Milán és Major Sámuel góljával már a 13. percben 3–0-ra vezettek. A házigazdák a második félidőben büntetővel szépítettek, az 1–4-es végeredményt a 72. percben Komáromi György állította be.

„Taktikusan és éretten futballozva végig kontrolláltuk a meccset, örülök, hogy a legutóbbi összetartás óta eltelt rövid idő alatt ekkorát változtunk a helyes irányba. Mindenki koncentráltan játszott, mentálisan rendben volt, bízom benne, hogy ezzel visszatértünk arra az útra, amelyen az Eb-ig haladt a csapat. Külön örülök, hogy a visszatérő játékosok is pozitív képet mutattak, csütörtökön a keret minden tagja megkapja a lehetőséget, hogy bizonyítsa, helye van a vébékeretben" – értékelt a mérkőzés után Preisinger Sándor az mlsz.hu-n.

U17-ES VÁLOGATOTTAK FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉSE
Horvátország–Magyarország 1–4 (0–3)

Magyarország: Hegyi K. – Orosz (Hosszú Z., a szünetben), Balogh B., Horváth M., László D. – Ominger (Tóth B., 62.), Posztobányi – Komáromi (Hajdú R., 78.), Kosznovszky (Baráth P., 62.), Major – Németh A. (Mester Cs., 62.)
A válogatott gólszerzői:
Németh A. (6.), Horváth M. (12.), Major (13.), Komáromi (72.)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik