U17-es Eb: tv-s meccsel kezd a magyar válogatott, megvan a pontos program

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.04.09. 22:49
Az Eb-résztvevő magyar U17-es labdarúgó-válogatott mindhárom horvátországi csoportmérkőzését Zágrábhoz közeli helyszínen játssza. Kevesebb, mint egy hónap van a nyitányig, amelyen rögtön a B-csoport, és talán a torna favoritjával, Franciaországgal küzd meg a csapat.

A drámai kijutást követően az április elején, Zágrábban rendezett sorsoláson eldőlt, hogy a Szélesi Zoltán vezette korosztályos együttes az első kalapból Franciaországot és Skóciát, a másodikból Feröert kapta ellenfélül a B-csoportban, amelyből – a másik három négyeshez hasonlóan – két-két együttes kvalifikálja magát az Eb egyenes kieséses szakaszába. A mieink az első meccsük kivételével vendégcsapatnak minősülnek, persze ennek nincs komolyabb jelentősége – számolt be az mlsz.hu.Zágrábban rendezett sorsoláson eldőlt, hogy a Szélesi Zoltán vezette korosztályos együttes az első kalapból Franciaországot és Skóciát, a másodikból Feröert kapta ellenfélül a B-csoportban, amelyből – a másik három négyeshez hasonlóan – két-két együttes kvalifikálja magát az Eb egyenes kieséses szakaszába. A mieink az első meccsük kivételével vendégcsapatnak minősülnek, persze ennek nincs komolyabb jelentősége – számolt be az mlsz.hu.

Azóta a mérkőzéseket közvetítő Eurosport a szervező UEFA-val közösen döntött arról is, hogy mely találkozókat kívánja a műsorára tűzni, és emiatt némileg változott a program is. A magyar csapat első mérkőzését – amelyet az igen erősnek ígérkező francia csapattal vívja – Velika Goricán rendezik, május 3-án, 14 órás kezdéssel.

A kétszer negyvenperces összecsapást az Eurosport 1-es csatornája adja élőben. A második találkozó Skócia ellen lesz, három nappal később, a szintén a horvát főváros vonzáskörzetében található Luckóban, s ez lesz az utolsó csoportmeccs helyszíne is, míg a kezdési időpont mindkét esetben 16 óra.

U17-ES EURÓPA-BAJNOKSÁG
A magyar válogatott programja
május 3. (szerda), 14 óra: Magyarország–Franciaország (Velika Gorica)
május 6., (szombat), 16: Skócia–Magyarország (Lucko)
május 9., (kedd), 16: Feröer–Magyarország (Lucko)

Továbbjutás esetén a negyeddöntőket 12-13-án, három helyszínen (Varasd, Velika Gorica, Zapresic), az elődöntőket és a vb-pótselejtezőt három nappal később, a döntőt pedig 19-én, Varasdon rendezik.

AZ U17-ES EURÓPA-BAJNOKSÁG CSOPORTBEOSZTÁSA
A-csoport: Horvátország, Spanyolország, Törökország, Olaszország
B-csoport: Skócia, Franciaország, MAGYARORSZÁG, Feröer
C-csoport: Németország, Írország, Szerbia, Bosznia-Hercegovina
D-csoport: Hollandia, Anglia, Norvégia, Ukrajna

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik