U17-es Eb-selejtező: kikaptunk Romániától Telkiben

Vágólapra másolva!
2015.10.24. 15:00
null
Szabó Levente csak helyzetekig jutott (Fotó: mlsz.hu)
A magyar válogatott az első mérkőzésén Telkiben 2–1-re kikapott a románoktól az U17-es labdarúgó Európa-bajnokság selejtezőinek 4. csoportjában. A kvartett másik szombati összecsapásán a szlovákok hosszabbításban szerzett góllal 4–3-re legyőzték Grúziát Dabason.

 

A Szélesi Zoltán vezette magyar együttes az elmúlt hónapokban jelentős fejlődésen ment keresztül, hiszen míg az augusztusi Telki-kupán pont nélkül zárt, a macedónok és az írek elleni páros felkészülési meccseket három győzelemmel és egy döntetlennel, kapott gól nélkül zárta – olvasható az mlsz.hu beszámolójában. A hazai rendezésű Eb-selejtezőtorna első játéknapján a román válogatott volt a mieink ellenfele, melynek keretében korosztályos szinten magas szinten játszó, spanyol, angol és olasz csapatokban szereplő labdarúgók is helyet kaptak.

Lendületesen kezdtük a találkozót, az első helyzetünk a 7. percben alakult ki, Szabó Levente csúsztatása után ütötte szögletre a labdát a kapus. A sarokrúgásunk azonban pontatlan volt, és az ellentámadás végén vezetést szereztek a románok: Alexandru Craiu lépett ki a védőink között, és kapott pontos ütempasszt Andrei Sinteantól, majd 8 méterről kilőtte a jobb alsó sarkot (0–1).

Kellett néhány perc, mire a magyar csapat összekapta magát a kapott gól okozta sokkból, de a félidő második felére megérkeztek a helyzetek. A 21. percben Szabó Levente kapott jó labdát a román kapu előtt, 10 méteres lövését bravúrral ütötte szögletre a vendégek kapusa. Öt perccel később gyors jobb oldali akció végén ismét Szabó Levente előtt adódott helyzet, ám lövése után a lécről az alapvonalon túlra pattant a labda. A szünetig megmaradt az enyhe magyar labdabirtoklási fölény, az egyenlítő gólt azonban nem sikerült megszereznünk a játékrész végéig.

A második félidő első tíz percében két nagy helyzetünk is adódott, de ezt követően a gyors, technikás támadókkal rendelkező románok pillanatai következtek, szerencsére csak lesgólig jutottak. A mieink nagy energiákat mozgósítottak a gólszerzés érdekében, és a 66. percben sikerült megszereznünk az egyenlítő találatot: jobb oldali szögletnél a labda átkerült a hosszú oldalra, Bévárdi Zsomborhoz, aki egy csel után, 12 méterről a jobb alsó sarokba lőtt (1–1).

Nem sokáig örülhettünk a döntetlennek, bő egy perccel később jobb oldali beadás után hibázott a védelem, Vlad Dragomir fejjel maga elé tette a labdát, majd 6 méterről a kapuba bombázott, a labda a lécről pattant a gólvonal mögé (1–2). Hamar válaszolhattunk volna, a 72. percben a csereként beállt Kundrák Martin előtt adódott hatalmas gólszerzési lehetőség, ám nem jó megoldást választott a kapu előtt. A hajrában küzdött ugyan becsülettel válogatottunk, de a második gólt nem sikerült megszereznie, a románok begyűjtötték mindhárom pontot. A csoport másik mérkőzésén hétfői ellenfelünk, Szlovákia fordulatos meccsen 4–3-ra legyőzte a grúz válogatottat.

„Gratulálok a srácoknak, mert nagyon nagy energiát mozgósítottak, ennek köszönhetően több tiszta helyzetet alakítottunk ki ellenfelünknél – mondta a mérkőzés után Szélesi Zoltán. – Sajnos a románok a semmiből vezetést szereztek, míg mi sok helyzetet hagytunk ki, amikor pedig végre sikerült gólt lőni, akkor egyből kaptunk is egyet. A második kapott gólnál okosabban kellett volna játszanunk, talán a labdát kellett volna támadni, és akkor felszabadíthattunk volna. Összességében a játékkal elégedett voltam, több helyzetünk volt, és az ellenfelünk fölé nőttünk mezőnyben, helyzetekig is eljutottunk, ám azokat nem tudtuk gólra váltani – nyernünk kellett volna. Ez a meccs sajnos nem sikerült számunkra, de tovább dolgozunk, gyakoroljuk a játékunkat, két nap múlva újabb találkozó, így már előre kell tekintenünk.”

A 13 csoportból az első és második helyezettek, valamint az öt legjobb csoportharmadik jut az elitkörbe.

LABDARÚGÁS, U17-ES EB-SELEJTEZŐ
4. CSOPORT, 1. FORDULÓ

MAGYARORSZÁG–ROMÁNIA 1–2 (0–1)
Magyarország:
Varga Ádám – Pratsler Benjámin, Virág Ákos, Berdó Máté, Deutsch László – Bévárdi Zsombor, Stoiacovici Dávid, Németh Gergő (Pintyi Roland, 53.), Lakatos István (Palincsár Martin, 79.) – Szabó Levente, Tímári Norman (Kundrák Martin, 58.)

GRÚZIA–SZLOVÁKIA 3–4 (Kavtaradze 10. – 11-esből, Ninua 66., Harabadze 71., ill. Gerebenits 22., Vician 55., Vasko 59., Kopas 81.)

2. FORDULÓ
Október 26.

13.30 Magyarország–Szlovákia
13.30 Románia–Grúzia

3. FORDULÓ
Október 29.

13.30 Grúzia–Magyarország
13.30 Szlovákia–Románia

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik