U17-es Eb-selejtező: hajrábeli pontvesztés Szlovákia ellen

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.10.26. 16:07
Az U17-es magyar labdarúgó-válogatott – a hajrában kettős emberhátrányban harcolva – 1–1-es döntetlent játszott Szlovákiával az U17-es Európa-bajnokság selejtezője keretében Felcsúton.

A magyar válogatott a románoktól elszenvedett vereséggel (1–2), a szlovák a grúzok elleni 4–3-as győzelemmel kezdte meg szereplését a magyarországi rendezésű Eb-selejtezőtornán, ezért a két csapat egymás elleni találkozója előtt a mieink számára volt fontosabb a győzelem. A felcsúti Pancho Arénában rendezett találkozó előtt Szélesi Zoltán három helyen változtatott kezdőcsapatán, Gajda Márkó, Kundrák Norbert és Kiss Bence került be az együttesbe – írja az mlsz.hu. Szélesi Zoltán három helyen változtatott kezdőcsapatán, Gajda Márkó, Kundrák Norbert és Kiss Bence került be az együttesbe – írja az mlsz.hu.

A magyar válogatott jól kezdett, több ígéretes akciója egyikéből a 24. percben meg is szerezte a vezetést: Bévárdi Zsombor két védő között becselezte magát a szlovák 16-oson belülre, ahol csak szabálytalanul tudták elválasztani a labdától. A megítélt tizenegyesből Virág Ákos a jobb felső sarokba bombázott (1–0).

A gól után maradt a magyar fölény, a szlovákok csak a játékrész hajrájában jöttek ki a szorításból, igaz, az utolsó percekben két lehetőségük is adódott a gólszerzésre, ezeknél azonban nem voltak kellően határozottak.

A fordulás után a szlovákok mezőnyfölényben játszottak, mégis a kontrázó magyarok alakítottak ki veszélyesebb lehetőségeket. Az 55. percben Bévárdi Zsombor teljesen fölösleges szabálytalanságért megkapta a második sárga lapját, a kiállítással alaposan megnehezítve a csapat dolgát.

A folytatásban a vendégek jelentős mezőnyfölényben futballoztak, főleg azt követően, hogy Szabó Levente is megkapta második sárgáját a 69. percben, amivel nyolc mezőnyjátékosra fogyatkozott a csapatunk. A hajrában beszorult a magyar válogatott, és a négyperces hosszabbítás végén az ellenfél egyenlített is: egy távoli lövés után Varga Ádámról kipattant a labda, az érkező Ladislav Almási pedig közelről az üres kapuba helyezett (1–1).

„Az eltervezett játékunkat alapvetően meg tudtuk valósítani, helyzeteket alakítottunk ki, de a döntő momentumokban hozott egy-egy elhamarkodott döntés miatt nem tudtuk megszerezni az igazán fontos második gólunkat – idézi az mlsz. hu Szélesi Zoltánt. – A fiatalokra jellemző vehemenciát, a talán túlzott akarást meg kell tanulni jobban kezelni annak érdekében, hogy céljainkat megvalósíthassuk, és elkerüljük az olyan szituációkat, mint amelyeknek a végén a játékvezető piros lappal büntetett bennünket. Az utolsó percben a kezünkből kicsúszó győzelem ellenére büszke vagyok a játékosaimra, mert óriási akarattal küzdöttek, és állták a szlovák rohamokat kettős emberhátrányban is.”

A csoport másik mai mérkőzésén Grúzia 3–0-ra legyőzte Romániát. Az utolsó forduló előtt a szlovákok négy, a grúzok és a románok három-három, a mieink egy ponttal állnak a csoportban.

A magyar válogatott Grúzia ellen fejezi be a tornát csütörtök 13.30-tól a felcsúti Pancho Arénában.

U17-ES EURÓPA-BAJNOKSÁG
Magyarország–Szlovákia 1–1 (1–0)
Magyarország:
Varga Ádám – Pratsler Benjámin, Virág Ákos, Berdó Máté, Gajda Márkó – Bévárdi Zsombor, Kiss Bence (Németh Gergő, 84.), Stoacovici Dávid, Lakatos István (Deutsch László, 75.) – Szabó Levente, Kundrák Norbert (Tímári Norman, 61.)
G: Virág (24. – 11-esből), ill. Almási (84.)
K: Bévárdi (55.), Szabó (69.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik