U17-es Eb: „Feröerre nem mondhatjuk, hogy rossz csapat"

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.05.06. 19:15
A magyar U17-es labdarúgó-válogatott 1–1-re végzett Skóciával a második csoportmeccsén a Horvátországban zajló Európa-bajnokságon. A találkozó után Szélesi Zoltán szövetségi edző kissé csalódottan nyilatkozott, míg az egyenlítő gólunkat szerző Szerető Krisztofer érthető módon nagyon örült remekbe szabott találatának.

„A csapat teljesítményével szinte száz százalékban elégedett voltam. A játékosok nem kímélték magukat a párharcokban, pedig a fizikai fölény inkább a skótok mellett szólt – mondta a Nemzeti Sportnak Szélesi Zoltán a skótok elleni iksz után. – Rengeteg helyzetet alakítottunk ki, a széleken igyekeztünk veszélyt teremteni, a kapu elé lőtt labdáknál ugyanis egy-egy szerencsés belepöckölés vagy egy jó ütemű érkezés döntő lehet. Ez ma elmaradt, de jó iramú találkozót játszottunk, igaz, picit csalódott vagyok amiatt, hogy nem sikerült nyernünk."Szélesi Zoltán a skótok elleni iksz után. – Rengeteg helyzetet alakítottunk ki, a széleken igyekeztünk veszélyt teremteni, a kapu elé lőtt labdáknál ugyanis egy-egy szerencsés belepöckölés vagy egy jó ütemű érkezés döntő lehet. Ez ma elmaradt, de jó iramú találkozót játszottunk, igaz, picit csalódott vagyok amiatt, hogy nem sikerült nyernünk."

„A skótok elleni találkozóhoz hasonlóan szeretnénk mi irányítani a meccset – tért át a Feröer elleni összecsapásra a szövetségi edző. – Az eddigi két találkozó alapján kimondhatjuk, hogy mi vagyunk a meccs esélyesei, de kedden sem adják majd ajándékba a három pontot, a játékosaimnak pedig már két nehéz mérkőzés van a lábukban. Úgyhogy a következő napok a frissítésről és a regenerálódásról szólnak majd, de természetesen Feröer ellen is azért lépünk pályára, hogy nyerjünk."

Szerető Krisztofer, a magyar válogatott egyenlítő gólját szerző játékos érthetően boldog volt a lefújás után. „Nagyon jó meccset játszottunk, és külön öröm, hogy a gól is összejött. Épp a mérkőzés előtt mondta az edzőnk, hogy minden rendben, de a gól hiányzik a játékomból. Nos, jobbkor nem is jöhetett volna. Ami a találkozót illeti, az utolsó passzok, a kapu előtti jó döntések viszont sajnos hiányoztak a három ponthoz. Fizikailag nehéz volt felvenni a versenyt a skótokkal, igaz, nekem némi segítséget jelentett, hogy a Stoke Cityben futballozom, a brit stílushoz már volt lehetőségem hozzászokni. Szerencsére a rövid passzos játékkal csapat szinten is kompenzáltuk ezt a hátrányt, jól játszottunk. A folytatás? Nem mondanám, hogy páholyban vagyunk: ha Feröer kijutott az Európa-bajnokságra, akkor nem mondhatjuk, hogy rossz csapat."

„Sokat tettünk az egyenlítésért, és szerencsére Krisztofer szép lövésével össze is jött. Nem érdemtelenül egyenlítettünk, sokat támadtunk, próbáltunk a széleken veszélyt teremteni, az ellenfél pedig szinte csak kontrákból tudott veszélyeztetni – fogalmazott Majnovics Martin. – A végén is igyekeztünk előremenni, persze fontos volt, hogy a védelmünk is stabil maradjon. Összességében jól sikerült az első két meccs, de a Feröer elleni legalább ennyire nehéz lesz, ott is mindent beleadunk majd."

U17-ES EURÓPA-BAJNOKSÁG, HORVÁTORSZÁG
CSOPORTMÉRKŐZÉSEK,
B-CSOPORT, 2. FORDULÓ

SKÓCIA–MAGYARORSZÁG 1–1 (1–0)
Skócia:
McCracken – Curch, Mayo, Welsh, Houston – McInroy, Mitchell, Ross (Watt, 77.) – Middleton (Deas, 58.), Aitchison, Rudden (Cameron 65.). Szövetségi edző: Scot Gemmill
A kispadon: Mullen (k), Hutchinson, Smith, Reid
Magyarország: Ásványi – Kovács K., Opavszky, Mocsi, Majnovics – Csonka, Schön (Timári, 77.) – Szerető, Bencze, Csoboth – Szendrei (Torvund, 50.). Szövetségi edző: Szélesi Zoltán
A kispadon: Oroszi (k), Szoboszlai, Bolla, Kiss T., Arday
Gólszerző: Rudden (31.), ill. Szerető (51.)

B-CSOPORT
1.
Skócia
2
1
1

3
1
+2
4
2. MAGYARORSZÁG 2 1
1 4
3 +1 4
3. Franciaország
2 1 1
9
3 +6 3
4. Feröer 2
2
0 9
–9
0

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik