U17: a csehektől is kikapott válogatottunk

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.08.06. 21:27
Az U17-es magyar válogatott már az első percben hátrányba került, és innen már nem is tudott felállni a cseh korosztályos együttes elleni dabasi összecsapáson – adta hírül a Magyar Labdarúgó-szövetség honlapja.

A Telki Kupa első játéknapján U17-es válogatottunk 3–1-es vereséget szenvedett a szerbektől, míg csütörtöki ellenfelünk, a cseh együttes magabiztos, 4–0-ás győzelmet aratott a horvátok ellen – olvasható az mlsz.hu-n. E két eredmény is jelezte, hogy nehéz meccs vár ránk Csehország fiataljai ellen, és ezt a kezdő sípszó után tovább nyomatékosította az első perc történése: szinte rögtön a középkezdés után elvesztettük a felezővonalnál a labdát, amellyel David Buchta iramodott meg a kapunk felé, lefutotta a védőket, majd a jobb alsó sarokba lőtt (0–1).

A gól utáni percekben valamivel többet birtokoltuk ugyan a labdát, de helyzeteket nem tudtunk kialakítani a csehek kapuja előtt, a vendégek ezzel szemben többször is veszélyeztetni tudtak, és a 11. percben megszerezték második góljukat: egy bedobást követő bal oldali beívelés után David Huf levált védőjéről, és senkitől sem zavartatva, 7 méterről a hálóba fejelt (0–2). A második gól demoralizálóan hatott játékosainkra, a 20. percben a harmadik góljukat is megszerezték a csehek. Bal oldali szabadrúgást követően a védelem nem tudta felvenni az embereket a kapu előtt, a jobb oldalra kijátszott, majd onnan bepasszolt labdát Mojmír Chytil 5 méterről a kapuba lőtte (0–3). A félidő végére valamelyest feljavult támadásban a magyar válogatott, Kisari Tibor előtt két óriási lehetőség is adódott, de egyiket sem tudta értékesíteni, így 3–0-ás cseh vezetésnél ért véget a játékrész.

A 47. percben Jakub Kadar utolsó védőként szabálytalankodott Kundrák Martinnal szemben, a játékvezető kiállította a cseh játékost. Emberelőnyben a magyar válogatott irányította a játékot, de igazán nagy helyzetünk nem volt, a szépítésre sem futotta az erőnkből, sőt a hajrában inkább a csehek előtt adódott egy-két kontralehetőség. Az eredmény a lefújásig nem változott, a nagyszerű játékerőt képviselő csehek megérdemelten nyerték meg a találkozót.

TELKI KUPA
Magyarország U17–Csehország U17 0–3 (0–3)
Magyarország:
Bese Balázs – Pratsler Benjamin (Kiliti Róbert, 65.), Virág Ákos, Falusy Bálint (Nyéki Márk, 65.), Berdó Máté – Takács Martin, Stoiacovici Dávid (Takács Zsombor, 74.), Puskás Martin (Palincsár Martin, 52.) – Lakatos István (Németh Gergő, 52.), Kisari Tibor (Kundrák Norbert, 41.), Bévárdi Zsombor (Lakatos László, 52.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik