U17: a csehek után a horvátokkal is ikszeltünk

Vágólapra másolva!
2017.07.31. 19:37
Az U17-es magyar labdarúgó-válogatott a csehek elleni gól nélküli nyitány után a horvátokkal 2–2-es döntetlent játszott a Telki-kupán.

Az időjárás extra nehezítést jelentett a csapatok számára, de a játékosok becsületére legyen mondva, hogy a mérkőzés iramán nem látszott a rekkenő hőség. Kiegyenlített mezőnyjátékot hozott az első negyedóra, a 15. percben a mieink előtt adódott az első igazán komoly lehetőség, ám ez kimaradt, és az ellentámadásból a horvátok legveszélyesebb játékosa, Antonio Marin egy csel után a balösszekötő helyéről kilőtte a bal alsó sarkot (0–1). A folytatásban a magyar válogatott uralta a játékot, ami a 26. percben gólt eredményezett: egy szépen kidolgozott helyzet végén Kiss Bence lőtt 14 méterről a léc alá (1–1) – olvasható az mlsz.hu tudósításában. Antonio Marin egy csel után a balösszekötő helyéről kilőtte a bal alsó sarkot (0–1). A folytatásban a magyar válogatott uralta a játékot, ami a 26. percben gólt eredményezett: egy szépen kidolgozott helyzet végén Kiss Bence lőtt 14 méterről a léc alá (1–1) – olvasható az mlsz.hu tudósításában.

A szünetben Szélesi Zoltán három helyen változtatott együttesén, azonban a második félidőt a horvátok kezdték jobban, és két kihagyott helyzet után az 52. percben Tomislav Krismanic a keresztlécről a gólvonal mögé pattanó lövésével visszavették a vezetést (1–2). A magyar válogatott újabb cseréit követően kiegyenlítődött a játék, de támadásban egyre több hibával játszott a csapat, és a sok játékmegszakítás miatt a meccs irama is visszaesett. A hajrához közeledve elsősorban rögzített játékhelyzetekből veszélyeztettünk, és egy ilyen szituáció végén sikerült megszereznünk az egyenlítő gólt is: egy jobb oldali szöglet után Lakatos Benjámin a hosszú oldalról fejelte vissza a labdát a bal alsó sarokba (2–2).

„Az első negyedórában elégedett voltam a játékunkkal, a kapott gól után azonban visszaestünk, bátortalanul futballoztunk. Visszapasszokkal, oldalpasszokkal próbáltuk építeni a támadásainkat, éppen az a határozottság hiányzott, amit kértem a mérkőzés előtt. A második félidőben sem javultunk, a cserék sem tudtak sokat lendíteni. A futballisták szíve azonban a helyén volt, és a hajrában úgy is megszerezték az egyenlítő gólt, hogy ezúttal nem ment nekik” – mondta a találkozó után Szélesi Zoltán.

TELKI-KUPA, 2. FORDULÓ
Magyarország–Horvátország 2–2 (1–1)

Magyarország: Ásványi Balázs – Lakatos Benjámin, Körmendi Kevin (Mogyorósi Viktor, 55.), Varju Benedek (Sitku László, 41.), Kalmár Olivér – Nyíri Vince (Földi Botond, 55.), Nyári Patrik – Kiss Bence (Papp Marcell, 41.), Múcska Viktor (Irimiás Gergő, 55.), Cipf Dominik (Bukta Csaba, 41.) – Tóth-Gábor Kristóf (Burai Erik, 55.)
Gólszerző: Kiss Bence 26., Lakatos 80., ill. Marin 15., Krismanic 52.
Forrás: mlsz.hu


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik