U16: három góllal nyertek a mieink a szlovákok ellen

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.05.04. 16:08
Az U16-os magyar labdarúgó-válogatott háromgólos győzelemmel zárta a négycsapatos UEFA-torna második mérkőzését, Telkiben.

Az írektől elszenvedett 2–1-es vereség után, a torna második játéknapján a szlovákok voltak a mieink ellenfelei a hazai rendezésű UEFA-viadalon – olvasható az mlsz.hu beszámolójában. Az első félidő küzdelmes játékot hozott, mezőnyben kiegyenlített volt a csata, de a kapu előtt a mieink voltak hatékonyabbak: a 18. percben bal oldali támadás végén Kiss Tamás kapott labdát a kapu előterében, és 6 méterről a jobb alsó sarokba lőtt (1–0). mlsz.hu beszámolójában. Az első félidő küzdelmes játékot hozott, mezőnyben kiegyenlített volt a csata, de a kapu előtt a mieink voltak hatékonyabbak: a 18. percben bal oldali támadás végén Kiss Tamás kapott labdát a kapu előterében, és 6 méterről a jobb alsó sarokba lőtt (1–0).

A második félidő elején agresszív letámadásra váltottak a szlovákok, ezzel egy rövid időre sikerült átvenniük az irányítást, de két kontra végén ekkor is mi álltunk közelebb a gólszerzéshez. Szép lassan kijöttünk a szorításból, átvettük a kezdeményezést, a játékrész közepén pedig a szlovákok egyik védőjét, Dominik Vajdát második sárgával kiállította a játékvezető, és ezt követően már egyértelmű volt a mieink fölénye. A hátralévő időszakban szinte végig a szlovák térfélen zajlott a játék, több hatalmas lehetőséget is kidolgoztunk, és ebből kettőt értékesítettünk is: Csoboth Kevin a 72. percben egy bal oldali beadást követően talált a hálóba, majd a 76. percben középen kapott labdát, és lőtt a léc alá, beállítva a 3–0-ás végeredményt.

„Voltak ugyan hibák a játékunkban, és bár a második félidő elején rövidebb periódusra átvette a kezdeményezést a szlovák csapat, végre megtaláltuk a befejezésekhez az utat, ami eredményessé tette a játékot. A mérkőzésen végig taktikusan, koncentráltan játszottunk, ezért vált igazán magabiztossá ez a sikerünk” – nyilatkozta a mérkőzést követően Belvon Attila.

LABDARÚGÁS, U16-OS FELKÉSZÜLÉSI TORNA
MAGYARORSZÁG–SZLOVÁKIA 3–0 (1–0)
Magyarország:
Kovács Péter – Opavszky Balázs (Farkas Dániel, 78.), Horváth Csanád, Csóka Dániel (Újvárosi Ádám, 78.), Győri Olivér (Terbe Botond, 61.) – Szoboszlai Dominik (Lipóth András, 68.), Csonka András - Szerető Krisztofer (Horváth Olivér, 41.), Kiss Tamás (Tóth Zoltán, 61.), Csoboth Kevin – Schön Szabolcs (Kovács Krisztián, 78.)
Gólszerzők: Kiss a 18., Csoboth a 72. és a 76. percben

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik