U16: az olaszok elleni vereséggel zártuk az évet

Vágólapra másolva!
2018.11.21. 19:26
Az idei utolsó mérkőzésén Olaszországgal játszotta a magyar U16-os válogatott Telkiben. Az Európa elitjébe tartozó olasz korosztályos csapat 3–0-ra legyőzte a mieinket – írja az mlsz.hu.

Az októberi, hollandok elleni meccsek után a szintén Európa élvonalába tartozó Olaszországot fogadta a Telkiben edzőtáborozó U16-os válogatottunk utolsó idei felkészülési mérkőzésén. A már a jövő évi Európa-bajnokság selejtezőjére készülő korosztály fejlődése szempontjából fontos, hogy a játékosok kifejezetten nehéz ellenfelek ellen is futballozhassanak, ez a múlt hónapban és a mostani mérkőzésen is teljesült.

Az olasz csapat nagy nyomás alatt tudta tartani a magyar válogatottat a mérkőzés alatt, különösen az első félidőben futballoztak nagy fölényben a vendégek. Ekkor egy védelmi hibát kihasználva a vezetést is megszerezték. A második játékrészben – taktikaváltásnak és cseréknek köszönhetően – kiegyenlítettebbé vált a küzdelem, azonban az utolsó 10 percben kétszer is betaláltak az olaszok, mindkét alkalommal egy-egy beadás után, fejjel szereztek gólt.

„Az első félidőben éreztem a bizonytalanságot a játékosaimon. A második játékrészben aztán egy szerkezetváltás után több lehetőségünk is volt, jobban működtünk csapatként. Ennek ellenére az olasz válogatott magabiztos játékkal, megérdemelten győzött” – nyilatkozta Belvon Attila szövetségi edző a mérkőzést követően.

Magyarország–Olaszország 0–3 (0–1)
Magyarország:
Senkó Zsombor – Fodor Péter (Varga Gergő, 41.), Török Kevin, Csinger Márk, Helembai Márk (Benczenleitner Barna, 52.) – Sztojka Dominik (Bene Domonkos, 52.), Kispál Tamás, Sós Máté (Nagy Sámuel, 52.) – Nikitscher Gergő (Mayer János, 41.), Varga Donát (Kerezsi Zalán, 70.), Bakos Zsombor
Gólszerző: Henoc-Stephane N'Gbesso (25.), Tomasso De Nipoti (70.), Lorenzo Peschetola (80.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik