U15: rossz hazaadás döntött – győzelem Svájcban

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.05.24. 20:43
A Svájcban edzőtáborozó magyar U15-ös labdarúgó-válogatott 1–0-ra legyőzte a házigazdákat a két csapat Fribourgban rendezett felkészülési mérkőzésén.

A magyar korosztályos válogatott hétfőn délután érkezett meg Svájcba, kedden délelőtt pedig máris pályára lépett a házigazdák ellen – írja az mlsz.hu. A találkozó első félidejében a hazaiak irányítottak, a mieink néhány kisebb lehetőség mellett a félidő hajrájában egy nagy helyzetet is kihasználatlanul hagytak.

A második félidőt jóval bátrabban kezdte a magyar válogatott, a cserék is jól szálltak be, teljesen kiegyenlített volt a találkozó. A 73. percben sikerült megszerezni a vezetést, egy rossz hazaadást Beke Péter fülelt le, és a megszerzett labdát a kinn álló kapu fölött a hálóba emelte (0–1). A svájciak az utolsó percekben nem tudtak egyenlíteni, így a két csapat első összecsapásán a magyar válogatott örülhetett. Csütörtökön délután ismét összeméri erejét a két válogatott.

„Nehéz mérkőzés volt, egy nagyon jól játszó rivális ellen – értékelt a találkozó után Németh Antal szövetségi edző. – A találkozó elején kissé bátortalanok voltunk, túlságosan is tiszteltük a hazaiakat, ők pedig ránk erőltették az akaratukat. Fegyelmezetten, masszívan védekeztünk ebben a periódusban, de a játékrész vége felé egy-két lehetőségünk is adódott. A második félidőben jóval bátrabban futballoztunk, kimondottan veszélyes támadásaink is voltak, és végül sikerült kiharcolnunk a győzelmet.”

Svájc–Magyarország 0–1 (0–0)
Magyarország:
Ásványi Balázs - Pribék Bence, Lakatos Benjámin, Gáspár Máté, Körmendi Kevin – Nyári Patrik (Múcska Viktor, 57.), Földi Botond (Sipos Zoltán, 41.) – Papp László, Irimiás Gergő (Skribek Alen, 66.), Mazzonetto Alossio (Kiss Bence, 57.) – Kócsó Bálint (Beke Péter, 57.)
G: Beke (73.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik