U15: öt gól, a szünet után bedaráltuk Macedóniát

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.04.21. 19:22
Az U15-ös korosztályos magyar labdarúgó-válogatott felkészülési mérkőzésen a második félidő első öt percében három gólt szerezve magabiztosan győzte le a macedón kortársakat Telkiben. Számolt be róla az mlsz.hu.
Viharos, helyenként orkán erejű szélben kezdődött a találkozó, mindkét csapat megszenvedett a hatalmas széllökésekkel. A mezőnyben kiegyenlített volt a játék, a mieink kreatívabbak voltak ugyan, de az akcióinkat nem tudtuk hatékonyan felépíteni, így kevés helyzetet alakítottunk ki a macedón kapu előtt. A félidő felénél egy bal oldali szöglet után Pócsik Botond továbbított a kapu elé, az érkező Újvárosi Ádám pedig közelről a hálóba lőtt, ezzel szereztük meg a vezetést.A második félidőt szenzációsan kezdte a magyar válogatott, a 45. percig három gólt lőtt, sorrendben Kiss Tamás, Gréczi Márton és Tímári Norman voltak a találatok szerzői, mire a macedónok rendezték soraikat, már 4–0 volt az állás. A vendégek próbáltak javítani az eredményen, de kidolgozott akciókból nem tudtak komolyabb helyzeteket kialakítani, távoli lövésekből és pontrúgásokból jelentettek veszélyt a kapunkra. Egy jobb oldali szöglet utáni fejessel megszerezték a becsületgólt, de az utolsó szó a miénk volt, Tóth Zoltán egy nagyszerű egyéni megoldást követő pontos lövéssel vette be a macedón kaput, kialakítva az 5–1-es végeredményt.„Az edzéseken gyakorolt alapfeladatokat szerettük volna viszontlátni a játékosoktól, és a csapat többé-kevésbé mindkét félidőben megvalósította a kért taktikai elemeket – értékelt a találkozó után Belvon Attila szövetségi edző. – Az első félidőben a támadásvezetésben voltak hiányosságok, ekkor folyamatos játékot még nem tudtunk kialakítani. A második félidő elején az egy-két érintős futballal jelentős előnyt tudtunk szerezni, uraltuk a játékot és magabiztos győzelmet arattunk. Örömteli, hogy szép gólokat szereztünk, valamint az is, hogy fegyelmezett játékot mutattunk, de az óriási szél irreális körülményeket teremtett, így nem tudtuk lemérni, hogy valójában hol tart a csapat.

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
MAGYARORSZÁG–MACEDÓNIA 5–1 (1–0)
MAGYARORSZÁG, 1. félidő:
Oroszi István – Sudár Ábel, Bolla Gergő, Újvárosi Ádám, Győri Olivér – Kovács Krisztián, Bokros Szilárd – Horváth Olivér, Daróczi Zoltán, Bencze Márk – Pócsik Botond. 2. félidő: Hutvágner Gergely – Csoboth Kevin, Molnár Tamás, Buzás Gergő, Lipót András – Terbe Botond, Szoboszlai Dominik – Gréczi Márton, Tóth Zoltán, Kiss Tamás – Tímári Norman. Szövetségi edző: Belvon Attila

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik