Több száz milliós kérdés: hányszor értékesebb a német kezdő a magyarnál?

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.06.04. 13:22
null
Toni Kroos és Thomas Müller értéke összesen 125 millió euró (Fotó: Reuters)
A franciaországi Európa-bajnokságra hangoló magyar labdarúgó-válogatott szombaton a világbajnok németek vendégeként lép pályára felkészülési mérkőzésen. Azt eddig is tudtuk, hogy a vb-címvédő várható kezdőcsapata sokkal értékesebb, mint a mieink együttese, de azt még nem, hogy pontosan mennyivel. A futballisták piaci értékének megállapításánál a transfermarkt.de adatait hívtuk segítségül.

 

„A MAGYAROK ALIGHA OKOZNAK GONDOT”

„Nem kérdés, ott a helyünk a stadionban, és az sem, hogy ki nyeri meg a meccset. Nagyon örültünk annak, hogy az Európa-bajnokság előtt itt lép pályára utoljára a csapat, a magam részéről kíváncsi vagyok, milyen teljesítménnyel rukkolunk ki. A magyarokról sokat nem tudok, de ha jól tudom, német a szövetségi kapitányuk. Ez igaz?” – kérdezte a Nemzeti Sport helyszínen tartózkodó újságírójától egy fiatal német szurkoló.

„A magyar csapatot nem ismerem, de aligha okoznak gondot szombat este. A válogatottunk az Eb-győzelemre is esélyes, és noha nehéz a csoportunk, így is könnyedén jutunk tovább” – mondta egy tapasztaltabb drukker.

A magyar válogatott várható kezdőcsapatának értéke 14.85 millió euró. A legértékesebb játékos a nemzeti együttes kapitánya, Dzsudzsák Balázs, akit 6.25 millió euróra becsül a szakportál. A Bursaspor játékosa a teljes kezdőnk árának több mint 40 százalékát adja. A német honlap Szalai Ádám, Stieber Zoltán és Nagy Ádám értékét teszi még legalább egymillió euróra.

(Az MTI által jövendölt kezdőcsapatban Stieber helyett Lovrencsics Gergő kapott helyet, a Lech Poznant elhagyó szélső szerepeltetése esetén a magyar válogatott kezdőjének ára 500 ezer euróval kevesebb.)

A világbajnok futballistáktól hemzsegő németek csaknem 350 millió euró értékű kezdő tizeneggyel állhatnak fel a 18 órakor kezdődő mérkőzésen. A csapat legértékesebb tagja a 75 millió euróra taksált Thomas Müller, őt Toni Kroos (50 millió) és Manuel Neuer (45 millió) követi a sorban. A legolcsóbb játékos Jonas Hector, az 1. FC Köln balhátvédje, akinek a játékjoga 8 millió euróba kerül jelenleg.

A várható kezdőcsapatokat alapul véve tehát a németek majdnem 23-szor drágább együttessel vághatnak neki a meccsnek, mint a mieink.

A német válogatottal kapcsolatos érdekesség, hogy Mario Götze pénteken ünnepelte a 24. születésnapját, míg Lukas Podolski a meccs napján tölti be a 31. életévét. Az előzetes hírek szerint mindketten a kispadon kezdik a találkozót.

EURÓPA-BAJNOKI FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
NÉMETORSZÁG–MAGYARORSZÁG – élőben az NSO-n!
Gelsenkirchen,
Veltins-Arena. 18.00 (Tv: M4 Sport). Vezeti: Martin Strömbergsson (svéd)
A várható kezdőcsapatok a Nemzeti Sport szerint
NÉMETORSZÁG:
Neuer (45 millió euró) – Höwedes (18 millió euró), J. Boateng (40 millió euró), Rüdiger (10 millió euró), Hector (8 millió euró) – Khedira (18 millió euró), Kroos (50 millió euró) – Th. Müller (75 millió euró), Özil (50 millió euró), Draxler (22 millió euró) – Gomez (12 millió euró). Szövetségi kapitány: Joachim Löw.
MAGYARORSZÁG: Király (250 ezer euró) – Fiola (750 ezer euró), Lang (700 ezer euró), Guzmics (750 ezer euró), Kádár (750 ezer euró) – Nagy Á. (1 millió euró), Gera (500 ezer euró) – Stieber (1.3 millió euró), Kleinheisler (600 ezer euró), Dzsudzsák (6.25 millió euró) – Szalai (2.5 millió euró). Szövetségi kapitány: Bernd Storck

 

A MAGYAR VÁLOGATOTT 23 FŐS KERETE
KAPUSOK:Király Gábor (Haladás), Dibusz Dénes (Ferencváros), Gulácsi Péter (RB Leipzig)
VÉDŐK:
Bese Barnabás (MTK), Fiola Attila (Puskás Akadémia), Guzmics Richárd (Wisla Kraków), Juhász Roland (Videoton), Kádár Tamás (Lech Poznan), Korhut Mihály (DVSC-Teva), Lang Ádám (Videoton)
KÖZÉPPÁLYÁSOK: Elek Ákos
(DVTK), Gera Zoltán (Ferencváros), Kleinheisler László (Werder Bremen), Lovrencsics Gergő (Lech Poznan), Nagy Ádám (Ferencváros), Pintér Ádám (Ferencváros), Stieber Zoltán (Nürnberg)
TÁMADÓK: Böde Dániel (Ferencváros), Dzsudzsák Balázs (Bursaspor), Németh Krisztián (al-Garafa), Nikolics Nemanja (Legia Warszawa), Priskin Tamás (Slovan Bratislava), Szalai Ádám (Hannover)
Szövetségi kapitány: Bernd Storck

A MAGYAR VÁLOGATOTT MÉRKŐZÉSEI AZ EB-IG
Budapest, március 26.: MAGYARORSZÁG–Horvátország 1–1
Budapest, május 20.: Magyarország–Elefántcsontpart 0–0
Gelsenkirchen, június 4., 18.00: Németország–MAGYARORSZÁG
EB 2016
F-CSOPORT
Június 14.18.00Ausztria–MAGYARORSZÁGBordeaux, Matmut Atlantique
Június 14.21.00Portugália–IzlandSaint-Étienne, Stade Geoffroy-Guichard
Június 18.18.00Izland–MAGYARORSZÁGMarseille, Stade Vélodrome
Június 18.21.00Portugália–AusztriaPárizs, Parc des Princes
Június 22.18.00Izland–AusztriaSaint-Denis, Stade de France
Június 22.18.00MAGYARORSZÁG–PortugáliaLyon, Stade des Lumieres

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik