S. T. J. 2019.11.22 23:14 Frissítve: 2019.11.22 23:22

Szófiában kell győzni; Gróf még nem tudja, ő véd-e hétvégén

A Nemzeti Sport szombati számából ajánljuk.

Sorsoltak Nyonban, a magyar labdarúgó-válogatott a pótselejtező első körében Bulgáriával találkozik jövő márciusban, s ha nyer Szófiában, akkor az Izland–Románia párharc győztesével küzdhet meg a 2020-as Eb-szereplésért. A sorsolás után lapunk megkérdezte Szoboszlai Dominik véleményét is. A Salzburg légiósa úgy vélte, a lehetséges ellenfelek közül nem a papíron legerősebbet kaptuk. Ennek ellenére nagyon nehéz meccsre számít. Szerinte hátrányt jelent, hogy idegenben játszunk, ugyanakkor előny, hogy továbbjutás esetén itthon léphetnénk pályára az Európa-bajnoki részvételért.

A Ferencváros labdarúgócsapatának pénteki sajtótájékoztatóján Gróf Dávid képviselte az együttest. A bajnok vasárnap lép pályára, a Zalaegerszeget fogadja, azt azonban a kapus még nem tudta megmondani, ő véd-e az OTP Bank Liga 13. fordulójában. A Kispestről az Üllői útra kerülő kapuvédő elárulta: a meccs előtt a ráhangolódás áthatja az egész napját. Azért is furcsa számára az utóbbi néhány hónap, mert kevesebbet védhetett. Kiderül az is, hogy nincsen babonája, bár a kesztyűjét cserélgeti, szeret minden mérkőzésen újban pályára lépni.

Rangadót rendeznek a férfi kosárlabda NB I-ben Szombaton, a Falco és a Szolnok csap össze. Nyilatkozott lapunknak a válogatott Juhos Levente, aki a nyáron igazolt Szegedről az Olajbányászhoz. Az erőcsatár a szezon elején kéztörést szenvedett, s csak három hete, a Kaposvár ellen lépett először pályára. A dobó keze még messze nem százszázalékos, de dolgozik, hogy egyre biztosabbá váljon. A mostani idényre kicserélődött a Szolnok, hiszen olyan vezéreket veszített el, mint Vojvoda Dávid vagy Sztrahinja Milosevics.

Felipe Perrone Rióban született, igaz, nem egy favellában, de a klubban, ahol pólózott, sok szegény kisgyerekkel játszott együtt, és ez mély nyomot hagyott benne. A brazil-spanyol klasszis Barcelonában nyilatkozott munkatársunknak, az interjú Hosszabbítás mellékletünkben olvasható. Perrone apja is vízilabdázott, s nagy rajongója volt a hatvanas évek magyar születésű brazil vízilabdaikonjának, Szabó Aladárnak. Felipe nem tipikus vízilabdás alkat. Hogy miként lett mégis a sportág egyik meghatározó alakja, s miért szerepelt egyszer a brazil, máskor meg a spanyol válogatottban, kiderül cikkünkből.

2019.12.08 04:13:39

Magyar válogatott S. TÓTH JÁNOS, PUSZTAI VIOLA (Monte-Carlo)

Amancio Amaro élete legszebb négy évének tartja, amikor együtt játszott a Real Madridban a magyar futball-legendával.

2019.12.07 23:45:26

Magyar válogatott S. TÓTH JÁNOS, PUSZTAI VIOLA (Monte-Carlo)

A Világ Sportlegendái-díj ünnepélyes átadásán az Aranycsapat és a Real egykori sztárját posztumusz díjjal tüntették ki.

2019.12.06 23:25:50

Magyar válogatott S. TÓTH JÁNOS, PUSZTAI VIOLA (Monte-Carlo)

Fotók. Videó! Posztumusz díjjal jutalmazzák Puskás Ferencet, az F1-es világbajnok is megnézte a legendás labdarúgó karrierjének emlékeiből rendezett kiállítást.

2019.12.03 21:29:53

Magyar válogatott S. T. J.

A Nemzeti Sport szerdai számából ajánljuk.

2019.12.03 20:49:08

Magyar válogatott THURY GÁBOR

ALAPVONAL. Felvetődik a kérdés: nem kellene-e egy korszerű követelményrendszert bevezetni, s ezen keresztül ellenőrizni az utánpótlásban folyó munka hatékonyságát?