Szerb-magyar: nem várt közönség előtt túl az utolsó edzésen

KOCSMÁR-TÓTH ISTVÁN, NAGY-PÁL TAMÁS (Szófia)KOCSMÁR-TÓTH ISTVÁN, NAGY-PÁL TAMÁS (Szófia)
Vágólapra másolva!
2020.10.10. 11:41
null
Megtartotta a vasárnapi, Szerbia elleni Nemzetek Ligája-mérkőzést megelőző utolsó teljes értékű edzését a magyar labdarúgó-válogatott (Fotó: Szabó Miklós)
Megtartotta a vasárnapi, Szerbia elleni Nemzetek Ligája-mérkőzést megelőző utolsó teljes értékű edzését a magyar labdarúgó-válogatott. A csapat ezúttal is a csütörtöki, Bulgária elleni Európa-bajnoki pótselejtező helyszínén, a Vaszil Levszki Nemzeti Stadionban készült – meglepetésre közönség előtt.


Nem túlzás, a hét legnapsütésesebb reggele, igazi rövid ujjú pólós idő fogadta a Szófiában ébredőket – így a magyar válogatott futballistáit is. A csapat helyi idő szerint 11 órától tréningezett a Vaszil Levszki Stadionban, ahol kisebb meglepetésre plusz „közönség” is vára Szalai Ádámékat. Míg Marco Rossi és legénysége a labdarúgópályán dolgozott, addig az azt körülölelő rekortánon bolgár fiatalok edzettek, sportoltak. Két sprint vagy hármasugrás között pedig jutott idő arra is, hogy a gyerekek a pálya széléig merészkedve a magyar futballisták gyakorlatait is „kilessék”.

A munka hangulatára – ahogyan a pénteki átmozgatásról is írtuk – nem lehetett panasz. A Freiburghoz visszatért Sallai Roland hiányában immár huszonegy mezőnyjátékos és a három kapus közül is talán Kalmár Zsolt és Nagy Ádám tűnt a legharsányabbnak a feladatok között abban a bő 15 percben, amit a Nemzeti Sport stábja is megtekinthetett.

A válogatott a tréninget, majd az ebédet követően indul Szerbiába, ahol vasárnap reggel mobilizációs, hengerezős gyakorlatok várnak a csapatra, ám a szó szoros értelmében vett tréning a 20.45 órakor kezdődő mérkőzés előtt már nem lesz.

Belgrádban szinte biztosan a kezdőcsapatba kerülGulácsi Péter, akit klubcsapata, az RB Leipzig csak a Bulgária, Szerbia, Oroszország hármas meccssorozat első két találkozójára engedett el. A szövetségi kapitány ugyanakkor előre jelezte, hogy több helyen is frissít majd együttesén, jelen állás szerint a klubjában állandó mérkőzésterhelést nem kapó Willi Orbán és Szalai Ádám kispadra ültetése valószínű. A szófiai gyakorláson látottak és hallottak alapján összesen három-négy helyen változhat majd a kezdő tizenegy.

Szalai Ádám helyén Nikolics Nemanja lehet első perctől a pályán. Orbán helyére viszont több megoldás is elképzelhető. Az egyik lehetőség Fiola Attila visszarendelése jobb szárnyvédőből a középső védőhármas jobb oldalára, de az FC Lugano 24 éves középhátvédjének, Kecskés Ákosnak a bevetése sem zárható ki – ebben az esetben Loic Nego után három nappal újabb újoncot avathat a Rossi-csapat.

NEMZETEK LIGÁJA, 3. FORDULÓ
VASÁRNAP

B-DIVÍZIÓ, 3. CSOPORT
20.45:
Szerbia–MAGYARORSZÁG, Belgrád (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!
20.45: Oroszország–Törökország, Moszkva

A CSOPORT ÁLLÁSA
1. Oroszország 2 2 6–3 +3 6
2. MAGYARORSZÁG 2 1 1 3–3 0 3
3. Törökország 2 1 1 0–1 –1 1
4. Szerbia 2 1 1 1–3 –2 1

A MAGYAR VÁLOGATOTT KERETE SZERBIA ELLEN
Kapusok: Dibusz Dénes (Ferencváros), Hegedüs Lajos (Paksi FC), Gulácsi Péter (RB Leipzig – Németország)
Védők: Bese Barnabás (Oud-Heverlee Leuven – Belgium), Botka Endre (Ferencváros), Fiola Attila (Mol Fehérvár FC), Hangya Szilveszter (Mol Fehérvár FC), Kecskés Ákos (FC Lugano – Svájc), Lang Ádám (Omonia Nicosia – Ciprus), Loic Nego (Mol Fehérvár), Willi Orbán (RB Leipzig – Németország), Szalai Attila (Apollon – Ciprus)
Középpályások: Cseri Tamás (Mezőkövesd), Gazdag Dániel (Budapest Honvéd), Holender Filip (Partizan Beograd – Szerbia), Kalmár Zsolt (Dunaszerdahelyi AC – Szlovákia), Nagy Ádám (Bristol City – Anglia), Schäfer András (Dunaszerdahelyi AC – Szlovákia), Sigér Dávid (Ferencváros)
Támadók: Könyves Norbert (Zalaegerszegi TE FC), Nikolics Nemanja (Mol Fehérvár FC), Szalai Ádám (Mainz – Németország), Szőke Adrián (Heracles Almelo – Hollandia), Varga Kevin (Kasimpasa – Törökország)

A Nemzeti Sportot a helyszínről tudósítja:Babják Bence, Kocsmár-Tóth István(szöveg),Nagy-Pál Tamás(videó) ésSzabó Miklós(fotó)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik