Strandfoci: megszorongattuk a világ ötödik legjobbját

Vágólapra másolva!
2015.05.07. 18:04
Lejátszotta harmadik felkészülési mérkőzését az Európai Játékokra készülő, az elmúlt napokban Portugáliában edzőtáborozó magyar strandlabdarúgó-válogatott. Az ellenfél ezúttal is a Portugália legjobbjaiból álló, a világranglista 5. helyét elfoglaló válogatott volt, amely nagy erőfeszítések árán 5–3-ra győzött – olvasható a Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) honlapján.

Az első harmad után 3–2-re vezettek a házigazdák, a második játékrészt 1–1-re hozta a két csapat, míg a záró szakaszban már csak egy portugál találat esett, így alakult ki az 5–3-as végeredmény. A magyar válogatott mindvégig egyenrangú ellenfele volt a hazaiaknak, és jobb helyzetkihasználással a győzelmet is megszerezhette volna – tudósít az mlsz.hu.

„Ma is jól teljesített csapatom, megszorongattuk a portugálokat, de a játékosok mozgásán érezhető volt a fáradtság. Ha a befejezéseknél jobban koncentrálunk, meglepetést is szerezhettünk volna – idézi Weisz Tamás szövetségi edzőt az mlsz.hu. – Ezzel együtt is elégedett vagyok, nagyon hasznos volt a portugáliai edzőtábor, tovább tudtuk folytatni azt a nagy munkát, amit odahaza megkezdtünk. Jó erőfelmérő volt ez a néhány nap.”

Az edző szerint a játékosok korábban sohasem tapasztalt fizikai erőpróbának vannak kitéve a mostani tréningeken, nemzetközi szintű terhelést kapnak. Ez az oka annak, hogy a mérkőzések vége felé hiányzott a frissesség, de az erőnléti fejlődés mellett mind taktikailag, mind technikailag sokat léptek előre.

„Az itt lejátszott három mérkőzés tapasztalatai azt mutatják, jó úton járunk – folytatta Weisz Tamás. – A munka mennyiségét már nem nagyon tudjuk fokozni, a minőségében még lehetnek tartalékaink a hátralévő időben. Hiszek abban, hogy a befektetett energia, a fegyelmezett és tervszerű munka meghozza majd a gyümölcsét, és jó eredményre leszünk képesek Bakiban a világ legjobb csapatai ellen is.”

A magyar együttes első portugáliai mérkőzésén – amelyet a szervezők a tragikusan fiatalon elhunyt egykori magyar válogatott labdarúgó, Fehér Miklós emlékének ajánlottak – 8–1-re legyőzte a Benficát, míg a második találkozón 4–2-es vereséget szenvedett a portugál válogatottól.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik