Strandfoci: győzelemmel kezdte az évet a válogatott

Vágólapra másolva!
2013.01.13. 10:06
Weisz Tamás győzelemmel mutatkozott be a strandlabdarúgó-válogatott szövetségi edzőjeként – számolt be róla az mlsz.hu.

Strandlabdarúgó-válogatottunk december elején állapotfelméréssel kezdte meg felkészülését az idei szezonra, majd január elején egy hazai összetartással folytatódott a program. Az első idei edzéseket új szövetségi edző vezényelte a csapatnak, Massimiliano de Celis távozása után Weisz Tamás csapatkapitány vette át a gárda irányítását.

Január 8-án a világbajnoki selejtezőre készülő Egyesült Arab Emirátusok válogatottjának meghívására Dubaiba utazott a csapat, ahol szombaton délelőtt játszotta le első meccsét arab riválisával.

Az első harmad elején csapatunk kapott két elkerülhető gólt (2–0), de a harmad második felétől fokozatosan sikerült felvenni ellenfelünk ritmusát. Fekete Viktor (2–1) félpályáról elvégzett szabadrúgásával elkezdtük a felzárkózást. Védekezésünk egyre feszesebb lett és egyre több dinamizmus került akcióinkba, igaz, érezhető volt, hogy a két csapat jelenleg nem egy felkészülési ciklusban jár, hiszen az Emirátusok gárdája a jövő héten kezdi a világbajnoki selejtező sorozatot.

A második harmadban Fekete révén sikerült kiegyenlíteni (2–2), de egy szabálytalanság után (3–2) megítélt szabadrúgásból ismét előnyt szerzett ellenfelünk. Ebben az időszakban jól védekeztünk és több gólszerzési lehetőséget is sikerült kialakítani.

Az utolsó periódusban az emirátusokat vezénylő brazil edző mindent elkövetett, hogy csapata bebiztosítsa a győzelmet, de gólt nekünk sikerült elérni: egy szögletvariációt követően Ughy Márk (3–3) fejjel volt eredményes. Weisz Tamás fegyelmezettségre intette játékosait és a türelmes játék meghozta a gólt is, hiszen másfél perccel a mérkőzés vége előtt Csoszánszki Dávid egy távoli lövéssel (3–4) megszerezte válogatottunk negyedik gólját, így a csapat győztesen hagyta el az Al Mamzar Beachen felállított játékteret.

STRANDFOCI, FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
Egyesült Arab Emirátusok–Magyarország 3–4 (2–1, 1–1, 0–2)
Magyar gólszerzők: Fekete 2, Ughy, Csoszánszki

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik