Strandfoci: bravúr! Mínusz kettőről fordítottunk Izrael ellen

Vágólapra másolva!
2013.06.15. 20:01
A magyar strandlabdarúgó-válogatott szombaton kétgólos hátrányból fordított Izrael ellen az olaszországi Euro Beach Soccer League torna második fordulójában – írja az mlsz.hu.

A magyar strandlabdarúgó-válogatott áldozatokkal járó, hatalmas csata végén, egy kiállítás és egy büntető után, 0–2-ről fordítva, egy meghatározó játékos, Fekete Viktor nélkül 3–2-re nyert a torna legnagyobb esélyesének tartott Izrael ellen. Hogy a magyar csapat harca még a helyi szurkolókban is érzelmeket gerjesztett, arra bizonyíték az a kéttucatnyi olasz fiatal, aki a meccs második felében hangosan és szinte megállás nélkül szurkolt a „majaro”-nak. A magyar strandlabdarúgó-válogatott áldozatokkal járó, hatalmas csata végén, egy kiállítás és egy büntető után, 0–2-ről fordítva, egy meghatározó játékos, Fekete Viktor nélkül 3–2-re nyert a torna legnagyobb esélyesének tartott Izrael ellen. Hogy a magyar csapat harca még a helyi szurkolókban is érzelmeket gerjesztett, arra bizonyíték az a kéttucatnyi olasz fiatal, aki a meccs második felében hangosan és szinte megállás nélkül szurkolt a „majaro”-nak.

Jól kezdett a válogatott az előző meccsét 7–1-re nyerő Izrael ellen, de ahogyan az első napon, most is kimaradtak a helyzetek, majd jött egy kissé szigorúan megítélt büntető, és a csapat kapusának kiállítása. S bár az ellenfél növelte az előnyt, látszott: összeszedetten és hatalmas akarással játszanak a mieink. Aztán egy gyors támadás végén Sebestyén gólt szerzett, majd hamarosan jött Ughy egyenlítése.

A válogatott taktikailag felülmúlta Izraelt, az ellenfél nem tudta játszani azt a gyors, agresszív játékát, amivel lehengerelte az előző napon Azerbajdzsánt. A védelemben Weisz, Simonyi, Jaksa és Berkes nem hagyott teret az ellenfél centereinek, és a széleket is sikerült jól zárni, a meccset szinte egészében végigvédő Borszéki kapus is remekelt. Elöl pedig Ughy, Besenyei és a rettentő sokat futó Sebestyén ezúttal nagyon gólratörően támadott.

A magyar csapat felülmúlta ellenfelét fizikailag is (pedig Fekete betegsége miatt csak hét mezőnyjátékos szerepelt) – a fölénynek végül Weisz adott számszerű nyomatékot, amikor megszerezte a csapat győztes gólját.

Kérdés, hogy mindez mire lesz elég, ugyanis a vasárnapi mérkőzésen nem csupán Szacskó lesz az egyetlen hiányzó: a csapatkapitány, Ughy Márk sarkát úgy rúgták meg, hogy a bőr teljesen szétnyílt az Achillesén, Fekete Viktor játéka pedig továbbra is erősen kétséges.

A másik mérkőzésen: Törökország–Azerbajdzsán 6–2 – így a vasárnapi mérkőzéseken alakul majd ki a végső sorrend.

Magyarország–Izrael 3–2 (0–1, 0–1, 3–0)
Magyarország: Szacskó – Weisz, Simonyi, Ughy, Sebestyén. Csere: Borszéki (kapus), Jaksa, Berkes, Besenyei. A magyar gólszerzők: Sebestyén, Ughy, Weisz.
Vasárnap: Izrael–Törökország, Azerbajdzsán–Magyarország

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik