Storck: Előrelépett a magyar futball

Vágólapra másolva!
2016.10.28. 00:32
null
Bernd Storck szerint az eredmények őket igazolják (Fotó: Földi D. Attila)
A magyar válogatottat irányító Bernd Storck szerint az utóbbi egy évben előrelépett a magyar futball. A szövetségi kapitány szerint rengeteg tehetségünk van, ezért nem kell aggódnunk a jövő miatt.

 

– Egy éve ilyenkor már lázasan készültünk a norvégok elleni pótselejtezőre. Hihetetlen, hogy elszaladt az idő! Mi változott azóta? Voltaképpen változott valami?
– Meggyőződésem, hogy a magyar labdarúgás előrelépett, és ismét felkerült a sportág európai térképére – mondta Bernd Storck szövetségi kapitány a Nemzeti Sportnak. – Ebben kétségkívül közrejátszott az Európa-bajnoki szereplésünk. Csapat és szurkolótábora egymásra talált, nagy családot alkot. Jó játékkal sikerült megörvendeztetnünk az értünk szorítókat. Ez a kemény és sok munkának köszönhető. Dicséret jár a játékosoknak, amiért reflektorfénybe játszották magukat, sőt sokan közülük külföldi lehetőséget kaptak a bizonyításra. A válogatott kétségkívül jó úton jár, és mert rengeteg tehetségünk van az utánpótlásban, aligha kell aggódnunk a jövő miatt.

– Miben változott Bernd Storck az utóbbi egy esztendőben?
– Ezt másoknak kellene megítélniük, de úgy érzem, a személyiségem ugyanaz maradt. Megyek tovább a magam feje után. Rengeteg célom és elképzelésem van még, ideértve a válogatottakat és a fiatalok képzését, fejlesztését is. Örülök annak, hogy tevékeny részese lehetek a magyar futball előrelépésének. Az eddigi utunk tele volt kockázattal, sokan nem értették meg vagy nem akarták megérteni, mit miért teszünk. Útközben sokan távoztak, mások meg csatlakoztak hozzánk. Az eredmény azonban bennünket igazolt.

A TELJES CIKKET – AMELYBEN BERND STORCK BESZÉL GERA ZOLTÁNRÓL, DZSUDZSÁK BALÁZSRÓL ÉS KLEINHEISLER LÁSZLÓRÓL IS – ELOLVASHATJA A NEMZETI SPORT PÉNTEKI SZÁMÁBAN – AKÁR DIGITÁLIS FORMÁBAN IS.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik