HIRDETÉS
HIRDETÉS
nemzetisport.hu 2018.03.28 09:54 Frissítve: 2018.03.28 09:54

Skócia: nem merték leírni a válogatottunk nevét, bizarr oka van

Míg mi legszívesebben elfelejtenénk azt a két meccset, melyet az utóbbi napokban játszott a magyar válogatott, addig Skóciában nagy visszhangja van a drukkerek közt a kedd esti találkozónak. Igaz, nem a skót győzelem miatt…

HIRDETÉS

 

Aki válogatott meccsek közben szokott járni a közösségi oldalakon, biztosan tudja, hogy a találkozókat általában egy hashtaggel, és a két válogatott nevének angol, hárombetűs rövidítésével szokták „gyűjteni”.

A példa kedvéért kedden a Németország–Brazília találkozó így a #GERBRA gyűjtőt kapta, az Anglia–Olaszország meccs az #ENGITA hashtag alatt futott.

Logikusnak tűnhet, hogy a magyar válogatott Skócia elleni találkozója a #HUNSCO címkét kapja, mivel ez a Hungary–Scotland párosítás megfelelő rövidítése.

Ezt azonban a Skót Labdarúgó-szövetség egyszer sem merte leírni – s ennek egészen bizarr oka van…

Keresse a hibát! (Fotó: Twitter)

Az ok, hogy a The Scottish Sun beszámolója szerint félt a szövetség, hogy ezzel megsértené az 54-szeres skót bajnok Rangers szurkolóit.

Az egész sztori még 1972-ben indult, amikor a Rangers a KEK döntőjében a Dinamo Moszkvát 3–2-re legyőzve elhódította az akkor második legrangosabb európai kupát.

A találkozón a 87. percben egygólosra csökkent a Rangers előnye (pedig az 59. percben még 3–0-ra vezetett a gárda), és mivel az akkor már nem épp józan skót drukkerek szerették volna, ha csapatuk megőrzi ezt, a hajrában több százan rohantak be a pályára.

Mire sikerült őket eltávolítani, addigra a Rangers játékosai összeszedték magukat, így kihúzták a végéig, s ezzel elhódították a serleget.

Nem akart balhét a skót szövetség (Fotó: Tumbász Hédi)

A botrányos viselkedésük miatt ráragasztották a „Hunok” becenevet a szurkolókra, mivel a médiában akkor úgy ítélték meg, leginkább a hunok barbár viselkedéséhez hasonlítható a Rangers drukkereinek időhúzása.

A skót klub drukkerei nem szívesen emlékeznek erre a balhéra, és a mai napig nagyon nehezen viselik, ha a „Hun” becenévvel illetik őket.

A szövetségnél nem akartak senkit megsérteni, így inkább sehová sem írták le Magyarország rövidítését…

HIRDETÉS
HIRDETÉS
2018.11.21 08:56:11

Magyar válogatott PIETSCH TIBOR

Magyar labdarúgó-válogatott 2018: Georges Leekens és Marco Rossi osztályzókönyve.

2018.11.21 00:13:31

Magyar válogatott THURY GÁBOR

NS-VÉLEMÉNY. Újra összeállni látszik valami.

2018.11.20 20:47:45

Magyar válogatott nemzetisport.hu

2018.11.20 13:10:11

Magyar válogatott S. ZS.

„Az UEFA sem hitte el, hogy teljesítményfokozó nélkül képes lehetek gólt szerezni.”

2018.11.20 12:29:24

Magyar válogatott BORBOLA BENCE

A kapitány majdnem biztos benne, hogy megkapjuk Olaszországot az Eb-selejtezőn.

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS