SZ. M. 2019.11.16 23:42

Rossi nyílt kártyákkal játszik; Uli Hoeness: az alkotó pihen

A Nemzeti Sport vasárnapi számából ajánljuk.

 

• Válogatottunk kulcsjátékosai, Szalai Ádám és Dzsudzsák Balázs az Uruguay elleni történelmi mérkőzésen is a Wales elleni Eb-selejtezőre készültek, és ahogy mondták, sejtik, hogy Cardiffban mi lehet a siker receptje. A stadionavató másnapján az is kiderült, hogy Marco Rossi szövetségi kapitány nyílt kártyákkal játszik, részben a sok kényszermegoldás, részben a szakember őszintesége révén lényegében már most felrajzolható a táblára a Wales elleni kezdőcsapatunk. Háromoldalas, érdekességekkel teli összeállítás a Puskás Aréna avatójáról és a keddi sorsdöntő Eb-selejtező előtti várakozásról, reményekről.

• Az alkotó pihen. Lezárult egy korszak Münchenben, Uli Hoeness negyven év szakmai munka után a háttérbe vonul. A bajor klub legendájáról Tóth Ádám írt portrét.

• A Mexikóban egy butaság miatt elveszített pole pozíciót Max Verstappen Interlagosban zseniális teljesítménnyel szerezte meg – Sebastian Vettel rögtön vissza is szólt neki a csalási vádak után. A Formula–1 Brazil Nagydíjának időmérőjén történteket Zsoldos Barna foglalta össze.

• Junior-mellékletünk tartalmából. Itthon idegenben: külföldről honosított, „szerződtetett” fiatalokkal erősíti jó néhány sportág az utánpótlását; Vívás: már látszik a reménysugár – az idehaza eddig gyengébben produkáló fegyvernem, a tőrvívás fiataljai egyre szebb eredményeket érnek el; Úszás: interjú a 17 évesen Dohában felnőtt-világkupagyőztes egri mellúszóval, Békési Eszterrel.

2019.12.08 04:13:39

Magyar válogatott S. TÓTH JÁNOS, PUSZTAI VIOLA (Monte-Carlo)

Amancio Amaro élete legszebb négy évének tartja, amikor együtt játszott a Real Madridban a magyar futball-legendával.

2019.12.07 23:45:26

Magyar válogatott S. TÓTH JÁNOS, PUSZTAI VIOLA (Monte-Carlo)

A Világ Sportlegendái-díj ünnepélyes átadásán az Aranycsapat és a Real egykori sztárját posztumusz díjjal tüntették ki.

2019.12.06 23:25:50

Magyar válogatott S. TÓTH JÁNOS, PUSZTAI VIOLA (Monte-Carlo)

Fotók. Videó! Posztumusz díjjal jutalmazzák Puskás Ferencet, az F1-es világbajnok is megnézte a legendás labdarúgó karrierjének emlékeiből rendezett kiállítást.

2019.12.03 21:29:53

Magyar válogatott S. T. J.

A Nemzeti Sport szerdai számából ajánljuk.

2019.12.03 20:49:08

Magyar válogatott THURY GÁBOR

ALAPVONAL. Felvetődik a kérdés: nem kellene-e egy korszerű követelményrendszert bevezetni, s ezen keresztül ellenőrizni az utánpótlásban folyó munka hatékonyságát?