Román-magyar: Dzsudzsák edzője inkább a törököktől tart

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.09.03. 18:51
Dan Petrescu, a Dinamo Moszkva – és ily módon Dzsudzsák Balázs – edzője úgy véli: hazája, Románia labdarúgó-válogatottja nagyobb eséllyel számíthat győzelemre a magyarok elleni pénteki vb-selejtezőn, mint kedden a törökök ellen.

„Szerintem jobb csapatunk van, mint a magyaroknak. Hogy Dzsudzsák Balázzsal sokat beszélgettünk-e a bukaresti mérkőzésről? Nem nagyon, de azt elmondta nekem, hogy élete meccseként készül rá. Egy éve vagyok az edzője, azóta elég jó formában van" – idézi a romániai Digi Sport a játékosként 95 válogatott találkozón pályára lépő Petrescut, aki a románok előtt álló két szeptemberi vb-selejtezőt is összehasonlította (Románia pénteken Magyarországot, kedden Törökországot fogadja).

„Két nagyon fontos mérkőzés következik. Én a magyarok ellenitől tartok kevésbé, hiszen ebben a párharcban mi számítunk favoritnak, ez így volt már játékoskoromban is. A törökökkel szemben más a helyzet, ott nem mondanám favoritnak a mieinket."

A két érdekelt csapat elleni idegenbeli mérkőzéseken Románia négy pontot szerzett: Törökországot 1–0-ra legyőzte, a budapesti zárt kapus meccsen az utolsó pillanatban harcolta ki a 2–2-t. Az európai D-csoportban minden bizonnyal e három válogatott közül kerül ki a Hollandia mögötti második helyezett.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik