Portugál–magyar: Fáj kimondani, de ez a realitás – Szalai

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.03.25. 23:56
A Portugália–Magyarország (3–0) vb-selejtezőt követően Szalai Ádám, Lang Ádám, valamint Lovrencsics Gergő értékelt a Nemzeti Sport kérdésére.

„Nem volt hálás feladat elöl játszani ezen a mérkőzésen"– kezdte Szalai Ádám, akinek nem sok lövőhelyzete volt a meccsen. Elmondása szerint – a talán legnagyobb lehetőségénél – beleért egy védő a labdába, ezért nem tudta igazán a kapura irányítani. Szalai Ádám, akinek nem sok lövőhelyzete volt a meccsen. Elmondása szerint – a talán legnagyobb lehetőségénél – beleért egy védő a labdába, ezért nem tudta igazán a kapura irányítani.

„Ha mindenki a legjobbját adja, vagy még annál is többet, akkor talán több is kijöhetett volna ebből a meccsből, de ez a különbség megvan a két csapat között, ennyivel magasabb szinten játszanak a portugálok hétről-hétre. Megyünk tovább, csináljuk a dolgunkat. Valahol fáj kimondani, de ez a realitás" – beszélt a 3–0-s vereségről a csatár.

„Az elején jól működött, sikerült megtartanunk a labdákat – beszélt Lang Ádám a három belső védős rendszerről. – Aztán a bekapott gól után megváltozott valami. Följebb jöttek a portugálok, ezért hosszú labdákkal próbálkoztunk, de nem tudtuk kihasználni, amikor nálunk volt a labda. A portugálok nagyon jól mozogtak, nagyon jól futballoztak.”

„Az első 10-15 percben jól működött a védekezésünk, utána követtünk el hibákat, amikből gólokat kaptunk. De a gólokon kívül sok nagy helyzete nem volt a portugáloknak. Nekünk támadásban elfogyott a kreativitásunk, a portugálok pedig éltek a lehetőségeikkel” – összegzett Lang.

„Ma ennyi volt bennünk. Jól kezdtünk, de az első gól után visszaestünk, egyúttal az a gól megmutatta a portugálok klasszisát" – tette hozzá Lovrencsics Gergő.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik