nemzetisport.hu 2016.12.01 20:27 Frissítve: 2016.12.01 21:02

Petry: A magyar futball sztárocskákat nevel ki

A Bundesligában harmadik helyen álló Hertha BSC-nek magyar vezetőedzője (Dárdai Pál) és magyar kapusedzője (Petry Zsolt) van. Utóbbi az Origónak adott interjújában arról is beszélt, hogy miért nem futballozik honfitársunk a berlini csapatban.

Petry Zsolt szerint a magyarok nincsenek felkészítve a Bundesligában uralkodó szemléletre (Fotó: Szabó Miklós)


„Az a mentalitás, amit Németországban a futballisták elsajátítanak, az sajnos odahaza hiányzik – nyilatkozta Petry Zsolt az Origónak. – A magyar futball sztárocskákat nevel ki, akik nem alázatosak a munkájukkal szemben. A fegyelmezett futball, a munka iránti tisztelet nem kerül be a fejekbe. Ezért is van nagyon nehéz dolguk a magyaroknak, amikor olyan helyre kerülnek, mint a Bundesliga.

Nehezen tudnak beilleszkedni, mert nincsenek felkészítve erre a szemléletre. Tizennégy-tizenhat éves korig még tudják tartani a színvonalat, de lépésről lépésre nő a különbség. Nem véletlen, hogy nincs is most olyan magyar labdarúgó, aki úgy nagyon döngetné a Bundesliga kapuját.

Huszti Szabolcs már régóta itt szerepel, Gulácsi Péter a Liverpoolban pallérozódott, majd a Salzburgból került ide. Komoly változásokra van szükség a magyar futballban, értem ezalatt, hogy akiket jó képességekkel áldott meg a sors, azoknak alázattal, fegyelmezetten, tisztelettel kellene ezt a fajta szemléletet megismerniük, már gyermekkortól kezdve.”

A magyar válogatott az idei Európa-bajnokságra egy német szakemberrel, Bernd Storckkal jutott ki, ám Petry Zsolt szerint a fő érdem az elődjéé, Dárdai Pálé.

„Biztos, hogy neki (Storcknak) is része van a sikerben, de kilencven százalékban Pali tette le az alapjait a kijutásnak. Az Eb-n aztán dicséretesen szerepelt, köszönhetően annak, hogy kipihent csapattal, négy-öt hét felkészülés után vághatott neki a tornának. De nem is feltétlenül a felnőttválogatott az, amelynél új szakemberekre lenne szükség.”

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

2017.10.20 23:30:29

Magyar válogatott DLUSZTUS IMRE

NS-VÉLEMÉNY. Milyen társadalmi hatások érték a labdarúgást? Miért következett be a szakmai leépülés? Milyen okok vezettek az eredménytelenséghez?

2017.10.19 00:30:21

Magyar válogatott CSURKA GERGELY

NS-VÉLEMÉNY. Egyébként pedig szerintem nem koncepciókat kellene gyártani, hanem IQ-teszteket kellene csináltatni az összes magyarországi labdarúgóedzővel.

2017.10.19 00:23:30

Magyar válogatott DEÁK ZSIGMOND

NS-VÉLEMÉNY. Valóban hálásak lehetnek Storcknak…

2017.10.18 13:12:12

Magyar válogatott nemzetisport.hu

A magyar kispadról távozó tréner „sorstársai” között is vannak ígéretes szakemberek.

2017.10.18 10:42:49

Magyar válogatott nemzetisport.hu

A kezdet: „Amikor minden rendben lesz, itt sem vagyok.” A csúcs: „Ez egy álom.” A vég: „Megbocsáthatatlan blamázs.”