nemzetisport.hu 2016.12.01 20:27 Frissítve: 2016.12.01 21:02

Petry: A magyar futball sztárocskákat nevel ki

A Bundesligában harmadik helyen álló Hertha BSC-nek magyar vezetőedzője (Dárdai Pál) és magyar kapusedzője (Petry Zsolt) van. Utóbbi az Origónak adott interjújában arról is beszélt, hogy miért nem futballozik honfitársunk a berlini csapatban.

Petry Zsolt szerint a magyarok nincsenek felkészítve a Bundesligában uralkodó szemléletre (Fotó: Szabó Miklós)


„Az a mentalitás, amit Németországban a futballisták elsajátítanak, az sajnos odahaza hiányzik – nyilatkozta Petry Zsolt az Origónak. – A magyar futball sztárocskákat nevel ki, akik nem alázatosak a munkájukkal szemben. A fegyelmezett futball, a munka iránti tisztelet nem kerül be a fejekbe. Ezért is van nagyon nehéz dolguk a magyaroknak, amikor olyan helyre kerülnek, mint a Bundesliga.

Nehezen tudnak beilleszkedni, mert nincsenek felkészítve erre a szemléletre. Tizennégy-tizenhat éves korig még tudják tartani a színvonalat, de lépésről lépésre nő a különbség. Nem véletlen, hogy nincs is most olyan magyar labdarúgó, aki úgy nagyon döngetné a Bundesliga kapuját.

Huszti Szabolcs már régóta itt szerepel, Gulácsi Péter a Liverpoolban pallérozódott, majd a Salzburgból került ide. Komoly változásokra van szükség a magyar futballban, értem ezalatt, hogy akiket jó képességekkel áldott meg a sors, azoknak alázattal, fegyelmezetten, tisztelettel kellene ezt a fajta szemléletet megismerniük, már gyermekkortól kezdve.”

A magyar válogatott az idei Európa-bajnokságra egy német szakemberrel, Bernd Storckkal jutott ki, ám Petry Zsolt szerint a fő érdem az elődjéé, Dárdai Pálé.

„Biztos, hogy neki (Storcknak) is része van a sikerben, de kilencven százalékban Pali tette le az alapjait a kijutásnak. Az Eb-n aztán dicséretesen szerepelt, köszönhetően annak, hogy kipihent csapattal, négy-öt hét felkészülés után vághatott neki a tornának. De nem is feltétlenül a felnőttválogatott az, amelynél új szakemberekre lenne szükség.”

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

2017.06.24 23:47:28

Magyar válogatott BODNÁR ZALÁN

NS-VÉLEMÉNY. Hanem inkább azért, mert itt már mindenkinek van vaj a fején.

2017.06.24 00:04:27

Magyar válogatott KUN ZOLTÁN

NS-VÉLEMÉNY. Sallói István pontosan úgy kezdte izraeli karrierjét, ahogy elvárták tőle: nem, nem gólokkal vagy remek cselekkel, hanem azzal, hogy elolvasott az országról tizenöt könyvet.

2017.06.23 23:42:11

Magyar válogatott MALONYAI PÉTER

NS-VÉLEMÉNY. Meg persze a válogatottságra, ami azért minden sportágban a csúcs.

2017.06.22 13:59:38

Magyar válogatott SMAHULYA ÁDÁM

„Reggeltől egy építkezési vállalatnál dolgozom az irodában, délutántól estig pedig heti négy-öt edzésem van.”

2017.06.21 10:11:09

Magyar válogatott nemzetisport.hu

Mikrofont dobott a vízbe, benézett a sámsoni csárdába, és még egy köcsögös kérdés is elhangzott.