NS: másnap Athénban; Király a realista; Zovko visszatért, de... – kedd

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.10.12. 23:39
A Nemzeti Sport keddi számából ajánljuk:
♦ „Ha nem tudsz szurkolni nekünk, amikor döntetlent játszunk vagy ha kikapunk, akkor se szurkolj, ha győzünk” – Bill Shankly örökbecsűje részben érvényes a magyar labdarúgó-válogatottra is, amelyről Pietsch Tibor meccsről meccsre lépkedő történeti visszatekintőjében kiderül, hogy ismét hatalmas érzelmi hullámvasútra ültette szurkolóit – pedig annak idején Dárdai Pál úgy magával ragadott mindenkit, mintha – egy kolléga szavaival – az általános szexuális együttléthez kellett volna kedvet csinálnia.

♦ Szakírónk, Voleszák Gábor Görögországban töltötte a másnap reggelt, ami bizonyos élethelyzetekben nagy élmény, de egy 4–3-as vereség után az ember a pincérrel is csak búsongva tud a fociról beszélgetni.

Király Gábor kilencvenkilenc válogatottság után is épp olyan realista és önkritikus, mint az elsőt követően, és nemcsak korrekten és bölcsen értékel, de Galambos Dánielnek még azt is elárulta, mivel búcsúzott a reptéren Böde Dánieltől, akivel hétvégén már egymás életét keserítik majd az NB I-ben.

♦ Egy nappal korábban az északír, most az albán futballt teszi fel a térképre az obskúrus – viszont tuti Eb-résztvevő… – futballnemzetek legnagyobb ismerője, Csillag Péter.

Vadócz Krisztiánt olyan szeretettel fogadták Pamplonában az Alavés–Osasuna meccsen, amilyennel ritkán találkozik, persze aligha függetlenül attól, hogy a felesége még nem utazott utána, mióta Spanyolországba igazolt.

Zdravko Zovko minden veszprémi kézilabdadrukker kedvence, de most az újvárosiaké is lehet, merthogy már be is mutatkozott a Kohász női csapatánál. Papp Bálint dokumentálta az első edzést.

Bíró Attila egyelőre talán nem akkora kedvenc, de a női vízilabda-válogatott újdonsült szövetségi kapitánya hamar azzá válhat, ha kivezeti a kissé megviselt társaságot a riói olimpiára. A szakember már be is mutatkozott a pólóválogatottnál, Rác Benedek Balázs pedig dokumentálta az első edzést, és még azt is kinyomozta, miért nincs Somhegyi Noéminek fürdőköpenye.

Hanga Ádám kezdésnek egy parádés zsákolással lett a spanyol kosárbajnokság nyitófordulójában elért legszebb kosár tulajdonosa, úgyhogy jókedvűen csevegett Bobory Balázs kollégánkkal.

♦ Most, hogy mindannyian megszerettük a röplabdát az emlékezetes női Európa-bajnokság után, érdemes lesz a klubszintre is kicsit jobban odafigyelni, már csak azért is, mert négy csapatunk is megkezdi a szereplést a Közép-Európai Ligában.

♦ Rióra készülő sportolóink közül Földházi Zsófiával Klein Ron beszélgetett a felkészülés elviselhetetlen könnyűségéről, Boczkó Gáborból pedig Pircs Anikó szedett ki apró titkokat arról, mi mindenben változott és változtatott a párbajtőrválogatott az eredményes olimpiai szereplés érdekében.

♦ Aki Böde Dánielt és Király Gábort egyformán szereti, mindkettejük poszterét megtalálja a keddi lapszámunkban, akárcsak az, aki nem szereti őket annyira. Utóbbiaknak a plakát hátulját ajánljuk, azon ott van a teljes, már legalább Eb-pótselejtezős válogatott, ők is jól mutatnak a falon.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik