Női vb-selejtező: simán kikaptunk a finnektől Győrben

Vágólapra másolva!
2014.04.05. 16:56
null
A finnek könnyedén érvényesítették a papírformát (Fotó: Facebook/MLSZ)
A magyar női labdarúgó-válogatott világbajnoki kvalifikációs mérkőzésen hazai pályán 4–0-ra kikapott az esélyesebb, s továbbra is hibátlan finnektől, így négy találkozót követően két győzelemmel és két vereséggel a 7. számú selejtezőcsoport negyedik helyén áll.

 

Rossz előjel volt a győri összecsapás előtt, hogy az elmúlt napokban a csapat két kulcsjátékosa, Sipos Lilla és Jakabfi Zsanett is megsérült, és egyikük sem tudta vállalni a mérkőzést. A finnek már a meccs elején jelentős mezőnyfölényre tettek szert, és az első negyedóra végéig két gólt is szereztek: Talonen szerezte meg a vezetést, majd Westerlund duplázta meg az előnyüket. A folytatásban sem találtunk fogást az ellenfélen, néhány akciót vezettünk ugyan, de a kapu előtt nem voltunk kellően határozottak és pontosak ahhoz, hogy komolyabb gólhelyzetig jussunk.

A második félidőben feljavult ugyan a játékunk, futott néhány ígéretes támadás a finn térfélen, de a végjátékban nem voltunk hatékonyak, kimaradtak a lehetőségek. A 64. percben a vendégek legjobbja, a tarthatatlanul futballozó Talonen újabb gólt szerzett, majd a 92. percben belőtte a számára mesterhármast jelentő találatot is, ezzel alakult ki a 0–4-es végeredmény.

Az eredmény nem tükrözi a pályán látottakat, mert bár a finnek megérdemelten nyertek, voltak pozitív dolgok is a játékunkbanértékelt a lefújás után Markó Edina az mlsz.hu-nak. Nem játszottunk alárendelt szerepet, a meccs egyes periódusaiban egyenlő partnerei voltunk a tavalyi Eb-n szereplő finneknek. Sajnos gyengén kezdtünk, nem tudtunk felvenni a vendégek által diktált ritmust, a játékrész felétől azonban kiegyenlítetté vált a meccs. Szünetben rendeztük a sorokat, ritmust váltottunk, és volt egy nagyon jó húsz percünk, amikor helyzetek voltak, és akár gólt is szerezhettünk volna. Sajnos egy szögletből az ellenfél talált be, és ez végleg eldöntötte a találkozót. A feladat az, hogy a két félidőben nyújtott húsz-huszonöt perces jó periódust kilencven percre toljuk ki. Nem vagyunk türelmetlenek, előbb-utóbb meglesz a munka eredménye. Jövő héten Finnországban játszunk, az a meccs teljesen más lesz, bízom benne, hogy a mai tapasztalatok alapján még jobban fel tudunk készülni rá, és jobb eredményt érünk el.”

NŐI VILÁGBAJNOKI SELEJTEZŐ
7. CSOPORT
MAGYARORSZÁG–FINNORSZÁG 0–4 (0–2)

Győr, ETO-Park, 1000
néző. Vezette: Hussein Reim, Biehl Christina, Söder Angelika (mindhárom német)
MAGYARORSZÁG:
Németh J. – Papp D., Tálosi, Gál, Szabó B.– Hummel-Smuczer (Szuh, 74.), Csiszár H. – Szarvas (Nagy L., 68.), Rácz Zs., Tóth G. (Kaján, 81.) – Vágó F. Szövetségi edző: Markó Edina
FINNORSZÁG: Korpela – Lehtinen, Westerlund, Hyyrynen (Naumanen, 84.), Nokso-Koivisto – Heroum, Kukkonen (Kivela, 77.) – Alanen, Engman (Saarinen, 89.) –Talonen, Kemppi. Szövetségi edző: Jeglertz Andrée
Gólszerző:
Talonen (0–1) a 10., Westerlund (0–2) a 15., Talonen (0–3) a 65.,. Talonen (0–4) a 94. percben

TOVÁBBI EREDMÉNYEK
Bulgária–Ausztria 1–6
Franciaország–Kazahsztán 7–0

A csoport állása: 1. Franciaország 15 pont (5 mérkőzés), 2. Finnország 12 (4), 3. Ausztria 9 (5), 4. MAGYARORSZÁG 6 (4), 5. Kazahsztán 1 (6), 6. Bulgária 1 (6)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik