HIRDETÉS
HIRDETÉS
nemzetisport.hu 2017.11.24 08:15 Frissítve: 2017.11.24 08:23

Női vb-sel.: az ukránok ellen az első győzelmünkre készülünk

A magyar női labdarúgó-válogatott pénteken 15 órától az ukránokat fogadja világbajnoki selejtezőn Balmazújvárosban.

HIRDETÉS

 

A magyar női válogatott negyedik vb-selejtezőjére készül, a dánok, a horvátok és a svédek elleni meccs után ezúttal a negyedik csoportellenfél, az ukránok ellen lép pályára. A mieink a dánok (1–6) és a svédek (0–5) elleni kalkulálható vereségek mellett egy hazai, horvátok elleni döntetlent (2–2) tudnak felmutatni a selejtezősorozatban, míg az ukránok eddig egyetlen meccset játszottak le, amelyen 1–1-es döntetlent értek el a horvátokkal Lvivben.

A két csapat legutóbb tavaly októberben mérte össze erejét, akkor a magyar válogatott bravúrt végrehajtva 4–0-ra győzött az ukrajnai felkészülési mérkőzésen.

Jó hír, hogy több támadónk visszatért az együttesbe, Jakabfi Zsanett és Zágor Bernadett mellett ismét kerettag a hosszú sérülését maga mögött hagyó Kaján Zsanett is. Markó Edina hétfőn tartotta meg első edzését a válogatottnak, melynek tagjai nagyon motiváltan várják a találkozót.

„A játékosokon érződik, hogy nagyon szeretnének bizonyítani, és megszerezni az első győzelmünket a sorozatban – mondta az mlsz.hu-nak Markó Edina szövetségi kapitány. – Az eddigi mérkőzésekből az látszik, hogy a két skandináv csapat, a dán és a svéd kimagaslik a mezőnyből, a másik három együttes, a magyar, a horvát és az ukrán pedig hasonló játékerőt képvisel, és egymás elleni meccseinken hatalmas küzdelemre van kilátás. Az ukránok korábban rendszeres résztvevői voltak az Európa-bajnokságoknak, jelenleg is magasabban rangsorolják őket nálunk, de bízom benne, hogy a tavalyi győzelmünk után tétmérkőzésen is fel tudjuk velük venni a versenyt. Örülök, hogy támadósorunk erősödött, erre szükség is lesz a pénteki mérkőzésen. Az ukránoktól más játékstílust várhatunk, mint amit a horvátoktól láttunk, a célunk az, hogy megvalósítsuk saját elképzeléseinket a pályán, amihez szervezett védekezésre lesz szükség, ugyanakkor bízom benne, hogy a támadójátékunk sokkal hangsúlyosabb szerepet kap, mint az előző mérkőzéseinken.”

A balmazújvárosi mérkőzést az M4 Sport élőben közvetíti.

A NŐI VÁLOGATOTT KERETE
Kapusok: Szőcs Réka
(MTK), Bíró Barbara (Haladás Viktória)
Védők: Szeitl Szilvia (Ferencváros), Tóth Alexandra (Haladás Viktória), Szabó Viktória (Ferencváros), Mosdóczi Evelin (Ferencváros), Papp Dóra (MTK), Tálosi Szabina (Haladás Viktória), Pinczi Anita (MTK), Turányi Lilla (MTK)
Középpályások: Csiki Anna (Ferencváros), Rácz Zsófia (PSV – Hollandia), Fenyvesi Evelin (Ferencváros), Csiszár Henrietta (Bayer Leverkusen – Németország), Nagy Ágnes (Ferencváros), Magyarics Zoé (FC Südburgenland – Ausztria), Csányi Diána (MTK), Jakabfi Zsanett (VfL Wolfsburg – Németország), Kaján Zsanett (St. John’s Red Storm – Egyesült Államok)
Támadók: Vágó Fanni (St. Pölten – Ausztria), Németh Loretta (Apollon – Ciprus), Kocsán Petra (Ferencváros), Zágor Bernadett (St. Pölten – Ausztria), Süle Dóra (ETO FC Győr)

A CSOPORT ÁLLÁSA 
1. Svédország 3 3 10–0 +10 9
2. Dánia 3 2 1 10–4 +6 6
3. Horvátország 4 2 2 3–9 –6 2
4. Ukrajna 1 1 1–1 0 1
5. MAGYARORSZÁG 3 1 2 3–13 –10 1

 

HIRDETÉS
HIRDETÉS
2018.09.20 23:15:50

Magyar válogatott SINKOVICS GÁBOR

ALAPVONAL. Zsiborás Gábort, az FTC és az MTK négyszeres válogatott labdarúgóját ma huszonöt éve, szeptember 21-én több százan kísérték el az utolsó útjára a Farkasréti temetőben. Felesége megrendülten fogadta a részvétnyilvánításokat, az ikrek pedig nagy valószínűséggel képtelenek voltak felfogni, feldolgozni mi történik körülöttük.

2018.09.13 13:23:22

Magyar válogatott PIETSCH TIBOR

Szolid öröm, kitörő feszültség, végül ölelés és mosoly.

2018.09.12 22:38:45

Magyar válogatott PÓR KÁROLY

ALAPVONAL. Egy szövetségi kapitány maximum annyit tehet, amennyit Marco Rossi tett a görög meccs előtt. Hogy hitet ad a majd’ egy éve nyeretlen társaságnak, önbizalmat a cselekhez, a lövésekhez, például a korábbi akadémiai reménységeknek.

2018.09.12 22:40:33

Magyar válogatott THURY GÁBOR

NS-VÉLEMÉNY. Lesz első az egyenlők között.

HIRDETÉS
HIRDETÉS