Női válogatott: szétlövés döntött a szerbek elleni bronzmeccsen

Vágólapra másolva!
2016.07.30. 17:14
null
Fenyvesi Evelin (fehérben) és Jelena Csankovics a Fradiban csapattársak (Fotó: mlsz.hu)
A magyar női labdarúgó-válogatott a gól nélküli rendes játékidőt követően tizenegyesekkel 4–2-re kikapott Szerbiától a Balaton-kupa bronzmérkőzésén, így házigazdaként a negyedik helyen zárta a tornát.

 

A magyar válogatott a fehéroroszoktól elszenvedett vereség után a románokkal szemben alulmaradó szerb együttessel játszott a Balaton-kupa bronzmérkőzésén. A mérkőzés köszöntéssel kezdődött, Tálosi Szabina és Tóth Gabriella 75., míg Szabó Viktória és Mosdóczi Evelin 25. válogatottsága alkalmából vette át az MLSZ ajándékát Dénes András szakágvezetőtől.

A találkozó végig kiegyenlített volt, egyik csapat sem tudott mezőnyfölényt kialakítani, és helyzetekből is keveset láthattak a nézők. A küzdelemre azonban nem lehetett panasz, érezhetően nagyon szerettek volna javítani a felek a két nappal ezelőtti vereség után, rengeteg volt a párharc a pályán, az akarás mindkét oldalon dicsérhető volt. Gól végül nem született, 0–0-s döntetlennel zárult a 90 perc, és a szabályok értelmében tizenegyesrúgások döntöttek a harmadik helyről. Ebben a szerbek bizonyultak jobbnak, a mieink Fenyvesi Evelin és Nagy Lilla révén kétszer is hibáztak, míg ellenfelünk minden lövését értékesítette.

A tornát a fehéroroszok nyerték meg, a döntőben 5–2-re győzték le a román válogatottat. A Balaton-kupa legjobb játékosának a Ferencváros futballistáját, a szerb Jelena Csankovicsot választották meg.

„Amit erre a mérkőzésre elterveztünk, azt jól megoldották a lányok, összeszedett, fegyelmezett játékkal rukkolt elő a csapat, és egy jó meccset játszottunk az igen erős szerb együttes ellen. Előrejátékban nem tudtunk kiemelkedőt nyújtani, de a fegyelmezettséggel, a szervezett védekezéssel elégedett vagyok. Két olyan meccs van mögöttünk, ami a komplett keretünknek is kihívást jelentett volna, de most a legfontosabb az volt számunkra, hogy a fiatalokat is megnézhessük erős ellenfelekkel szemben. Elégedett vagyok a döntetlennel, és azzal is, hogy a németek elleni Eb-selejtező előtt védekezésben jól teljesítettünk”
– mondta Markó Edina szövetségi kapitány az mlsz.hu-nak.

NŐI VÁLOGATOTT, FELKÉSZÜLÉSI TORNA
BALATON-KUPA, A 3. HELYÉRT
Magyarország–Szerbia 0–0 – 11-esekkel 2–4
Balatonfüred.
MAGYARORSZÁG
: Szőcs – Papp D., Tálosi, Szabó V., Pinczi – Fenyvesi E., Tóth A. – Mosdóczi (Nagy L., 63.), Szuh (Öreg, 91.), Tóth G. (Diószegi, 75.) – Németh L. (Süle, 75.)

Döntő
Fehéroroszország–Románia 5–2

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik