Női válogatott: öt védővel kezdünk a csoportelső ellen

Vágólapra másolva!
2014.08.20. 12:05
A magyar női labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, Markó Edina kijelölte kezdőcsapatát a Franciaország elleni világbajnoki selejtezőre. A mérkőzésre szerda 19 órától kerül sor a Bozsik-stadionban.

A két csapat legutóbb májusban Besanconban – 10 000 néző előtt – találkozott: akkor az Egyesült Államok, Németország és a világbajnok Japán mögött, a világranglista negyedik helyén álló franciák nyertek 4–0-ra. Az eredmény felettébb tisztes, ha figyelembe vesszük, hogy a „kékeket” olyan világsztárok erősítik, mint Louisa Necib, Camille Abily, vagy Élodie Tomis, miközben a magyar csapatból sajnálatos bokasérülése miatt továbbra is hiányzik a nemzetközi mezőnyben legmagasabban jegyzet játékos, a VfL Wolfsburg támadójaként kétszeres Bajnokok Ligája-győztes Jakabfi Zsanett.

A magyar női válogatott szövetségi kapitánya – aki maga is 55-szörös válogatott volt – a találkozó előtti utolsó edzésen elmondta, egy igazi sportember számára az ilyen meccsek a legjobbak, ezek adnak élményt, ugyanakkor kihívást is. Markó Edina arra biztatta játékosait, higgyenek magukban és abban, hogy már a legutóbbi májusi mérkőzés óta is jobb lett, fejlődött a csapat és ezt meg is tudja mutatni a Bozsik-stadionban.

A 2015-ös, Kanadában rendezendő női labdarúgó-világbajnokság európai 7. selejtezőcsoportját százszázalékos teljesítménnyel, hét mérkőzésen szerzett 21 ponttal, sőt, ami ennél is imponálóbb, 45–2-es gólkülönbséggel vezeti a francia válogatott. A magyar csapat – Kazahsztán és Bulgária itthoni legyőzésével, valamint a kazahok elleni idegenbeli sikerrel – kilenc ponttal a negyedik helyen áll, s ennél rosszabb helyen már nem végezhet.

A Sport1 által élőben közvetítendő mérkőzésen a magyar válogatottnak ünnepeltjei is lesznek: ötvenedszer lép pályára az A-válogatottban Rácz Zsófia és Tóth Gabriella.

A MAGYAR VÁLOGATOTT KEZDŐCSAPATA
Szőcs Réka – Papp Dóra, Szeitl Szilvia, Tálosi Szabina, Gál Tímea, Tóth Gabriella – Csiszár Henrietta, Rácz Zsófia, Hummel-Smuczer Angéla – Zeller Dóra, Vágó Fanny

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik