Női válogatott: kezdődik a Balaton-kupa, sok a hiányzónk

Vágólapra másolva!
2016.07.28. 08:33
null
Szőcs Réka, a magyar válogatott első számú kapusa visszatért az MTK-hoz (Fotó: mlsz.hu)
A magyar női labdarúgó-válogatott csütörtökön Fehéroroszországgal játszik a Balaton-kupa elődöntőjében. A mieink meglehetősen tartalékos összeállításban lépnek pályára a 17.30 órakor kezdődő mérkőzésen, de Markó Edina szövetségi kapitány szerint nincs ok az aggodalomra.

 

Az MLSZ az idén negyedik alkalommal rendezi meg a Balaton-kupát, amelyen a mieink mellett ebben az évben a fehéroroszok, a szerbek és a románok vesznek részt. A két elődöntőre csütörtökön, míg a helyosztókra szombaton kerül sor.

A Markó Edina vezette magyar válogatott tavaly a harmadik helyet szerezte meg a balatonfüredi viadalon, a bronzmérkőzésen Zeller Dóra és Rácz Zsófia találataival éppen a fehéroroszokat győzte le 2–0-ra. A két gólszerzőn kívül ezúttal Jakabfi Zsanett, Vágó Fanny, Szarvas Alexandra, Csiszár Henrietta, Szeitl Szilvia, Zágor Bernadett és Hummel-Smuczer Angéla sem tagja a keretnek, így a mieink zömében az itthon játszókkal vágnak neki a Balaton-kupának.

HAZATÉRT A VÁLOGATOTT ELSŐ SZÁMÚ KAPUSA

A magyar női válogatott első számú kapusa, Szőcs Réka visszatért az MTK-hoz. A 26 esztendős, ötszörös magyar bajnok játékos az előző szezont az olasz Fiorentinánál és a svájci Baselnél töltötte, de most a hazatérés mellett döntött – adta hírül a klub hivatalos Facebook-oldala.

„Jó lenne végre döntőt játszani a tornán, de nagyon nehéz feladatunk lesz csütörtökön, mert egy masszívan védekező, gyors kontrákra építő, fizikálisan erős csapat lesz az ellenfelünk, amely az Eb-selejtezőkön a skótok és az izlandiak dolgát is meg tudta nehezíteni” – mondta Markó Edina szövetségi kapitány az mlsz.hu-nak.

„A fehéroroszok kerete sokkal erősebb, mint tavaly volt, ezúttal a legjobbjaikkal érkeznek a tornára, míg nálunk több alapember is hiányzik. Ugyanakkor továbbra is annak a híve vagyok, hogy nem kell azzal foglalkozni, kik hiányoznak a csapatból, már csak azért sem, mert a jelenlegi keret tagjai is tökéletesen ismerik a játékunkat, és korábban mindannyian bizonyították, hogy helyük van a válogatottban” – bizakodott a szakember.

A mieink szerdán utaztak el Balatonfüredre, ahol délután edzésen vettek részt. Az előzetes keretből két támadó, Kaján Zsanett és Kocsán Petra mégsem állhat a szakmai stáb rendelkezésére, ezért az utolsó pillanatban Pinczi Anita (MTK), valamint a szombathelyi Viktóriát erősítő Siklér Kinga kapott meghívót, aki abszolút újoncnak számít a nemzeti csapatban.

A magyar válogatott a balatonfüredi Balaton-kupa első napján, csütörtökön 17.30 órától a fehéroroszokkal csap össze, majd két nappal később a szerbekkel vagy a románokkal méri össze erejét. A FIFA világranglistáján Románia a 36., Magyarország a 39., Szerbia a 43., míg Fehéroroszország a 49. helyen áll.

A Balaton-kupa mérkőzéseire a belépés ingyenes.

A NŐI VÁLOGATOTT KERETE A BALATON-KUPÁRA
Kapusok:
Szőcs Réka (MTK), Bíró Barbara (Viktória-Trend Optika FC)
Védők: Németh Hanna (Kóka-FNLA), Tálosi Szabina (Viktória-Trend Optika FC), Mosdóczi Evelin (Ferencváros), Papp Dóra (MTK), Tóth Alexandra (Viktória-Trend Optika FC), Szabó Viktória (1. FC Saarbrücken – Németország), Tóth Gabriella (Werder Bremen – Németország), Pinczi Anita (MTK)
Középpályások:
Fenyvesi Evelin (Ferencváros), Diószegi Fanni (1. FC Saarbrücken – Németország), Öreg Cintia (ETO FC Győr), Nagy Lilla (MTK), Szuh Erika (BW Hohen Neuendorf – Németország), Magyarics Zoé (Viktória-Trend Optika FC)
Támadók: Szakonyi Emese (Viktória-Trend Optika FC), Németh Loretta (ETO FC Győr), Süle Dóra (ETO FC Győr), Siklér Kinga (Viktória-Trend Optika FC)

A BALATON-KUPA PROGRAMJA
Július 28., csütörtök
15.00: Szerbia–Románia
17.30: MAGYARORSZÁG–Fehéroroszország

Július 30., szombat
15.00: bronzmérkőzés
17.30: döntő
A torna minden mérkőzését Balatonfüreden rendezik.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik