Női válogatott: „Jó az iksz az oroszok ellen, kivéve, ha…”

Vágólapra másolva!
2015.11.29. 09:43
null
A női válogatott tagjai a szombati edzés előtt a felcsúti Puskás-múzeumban jártak (Fotó: mlsz.hu)
A magyar női labdarúgó-válogatott vasárnap Oroszország ellen folytatja szereplését az Európa-bajnoki selejtezősorozatban. A felcsúti Pancho Arénában rendezendő mérkőzés előtt Zeller Dórát, a Bundesligában szereplő Hoffenheim csatárát faggattuk az esélyekről.

„Egyelőre jó a hangulat, remélem, így is marad. Nagyon várjuk már a meccset – mondta Zeller Dóra a Nemzeti Sport Online-nak. – Az oroszoknak erős csapatuk van, jól járatják a labdát, valószínűleg ők irányítják majd a mérkőzést. Vannak azonban gyenge pontjaik, ezeket szeretnénk kihasználni. Nagyon magasan védekeznek, feltolják a hátvédsorukat, a védelem mögé beívelt hosszú labdákkal lehet esélyünk.”

A világranglista 22. helyén álló oroszok – a mieink a 40. helyet foglalják el – csalódottan érkeztek Magyarországra, hiszen a csoport leggyengébb csapatának tartott törökök otthonában csak gól nélküli döntetlent játszottak. Az eredmény azonban nem mérvadó, a játék képe alapján az oroszok többgólos győzelmet is arathattak volna. Az európai szövetség statisztikái szerint a vendégek 19-szer vették célba a kaput, míg a házigazdák csak kétszer.

„Bár a törököknek is voltak lehetőségeik, nem rajtuk múlott, hogy nem született gól. Ám ezen a meccsen is láthattuk, hogy sebezhetők az oroszok. Előzetesen elfogadnám a döntetlent, de ez függ a meccs képétől is. Ha végigtámadjuk a mérkőzést, akkor nem jó az iksz” – tette hozzá Zeller.

A németektől októberben 2–0-s vereséget szenvedő orosz nemzeti csapatról tudni érdemes, hogy minden tagja hazájában játszik, négy futballista a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében kieső Zvezda 2005 Perm együttesét erősíti. A válogatottat Jelena Fomina irányítja, aki játékosként a 2003-as vb-n és a 2009-es Eb-n is részt vett.

Az oroszok világbajnokságon már tizenkét éve nem jártak, az Európa-bajnokságokra azonban a 2005-ös tornát leszámítva mindig kijutottak – igaz, a kontinensviadalokon tizennégy meccsükből egyet sem nyertek meg.

A magyar válogatott Oroszország elleni mérkőzése vasárnap 16.30 órakor kezdődik a felcsúti Pancho Arénában, az összecsapást az M4 Sport élőben közvetíti.

AZ MLSZ KEDVCSINÁLÓ VIDEÓJA

A MAGYAR NŐI VÁLOGATOTT 22 FŐS KERETE
Kapusok:
Szőcs Réka (Fiorentina – Olaszország), Bíró Barbara (Viktória)
Védők: Szeitl Szilvia (1. FC Femina), Tálosi Szabina (SC Südburgenland – Ausztria), Szabó Viktória (1. FC Lübars – Németország), Tóth Gabriella (Werder Bremen – Németország), Rácz Zsófia (1. FC Lübars – Németország), Mosdóczi Evelin (Ferencváros), Papp Dóra (MTK)
Középpályások: Hummel-Smuczer Angéla (MTK), Nagy Lilla (MTK), Fenyvesi Evelin (Ferencváros), Szuh Erika (FC Neunkirch – Svájc), Csiszár Henrietta (1. FC Lübars – Németország), Jakabfi Zsanett (VfL Wolfsburg – Németország), Szarvas Alexandra (FC Basel – Svájc)
Támadók: Zeller Dóra (Hoffenheim – Németország), Sipos Lilla (St. Pölten-Spratzern – Ausztria), Vágó Fanni (St. Pölten-Spratzern – Ausztria), Kaján Zsanett (MTK), Zágor Bernadett (Ferencváros), Kocsán Petra (Kóka)
Biztonsági tartalék: Németh Júlia (Ferencváros)

A SELEJTEZŐCSOPORT ÁLLÁSA
1. Németország 4
4
22–0 12
2. Horvátország 3
1 1
1 5–3 4
3. MAGYARORSZÁG
3
11
1
2–13
4
4. Oroszország 2
1
1
0–2 1
5. Törökország 4
1
3
1–12 1
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik