Női válogatott: Gondoltam a távozásra – a kapitány a 0–12 után

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.09.21. 17:53
Markó Edina, a magyar női labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya a DIGI Sport Reggeli start című műsorában elárulta, megfordult a fejében a távozás gondolata a Németországtól elszenvedett 12–0-s vereséget követően. A szakember hozzátette, a mieink számára a reális cél az Európa-bajnoki selejtezősorozatban a csoport harmadik helyének megszerzése – amely nem érne kijutást.



„Bárcsak az lenne a magyar női labdarúgás legnagyobb problémája, hogy mi lesz a sorsom. Amíg engedik, maximális elkötelezettséggel végzem a munkámat. Természetesen megfordult a fejemben a távozás gondolata, de nem vagyok az a típus, aki egy kudarc után feladná, különben nem dolgoznék huszonöt éve a női labdarúgásban. Ha új szövetségi kapitány kerülne a válogatott élére, jövő szeptemberben sem vernénk meg a németeket” – kezdte Markó Edina, aki szerint benne volt a pakliban, hogy a mieink súlyos vereséget szenvednek.

„A lányok próbálták betartani a taktikai utasításokat, de fejben és gyorsaságban akkora különbség volt a két csapat játékosai között, hogy hiába próbáltunk párharcot kezdeményezni velük, nem értük utol őket. Mindent elmond, hogy még sárga lapot sem kaptunk. Az első félidőben túlságosan is tiszteltük az ellenfelet, mire elhittük volna, hogy lehet keresnivalónk, már eldőlt a mérkőzés” – mondta a szakember, majd egy általa meg nem nevezett személy véleményét idézte.

„Az első gólt azért kaptuk, mert Németországban egymillió játékosból válogatnak, nálunk kétezer-ötszázból. A másodikat azért, mert a németeknél óriási a társadalmi elfogadottság a női futball iránt, nálunk nem. A harmadikat azért, mert a német klubok több százezer euróból gazdálkodnak, míg Magyarországon néhány millió forintból. A negyediket azért, mert a német játékosok a BL-győztes Frankfurtból érkeztek, a mi legjobbjainak a Bundesliga 2.-ből” – sorolta a problémákat a szövetségi kapitány.

Markó hozzátette, hogy a legjobb magyar játékosok a szezon elején nem kaptak állandó játéklehetőséget a klubjukban, Jakabfi Zsanett például az utóbbi időben csak a Wolfsburg második számú csapatában játszott.

„A magyar női labdarúgó-válogatott reális céljának annak kell lennie, hogy a középmezőnyhöz tartozó csapatokhoz csatlakozzon és megverje őket. Nem reális, hogy a világelithez tartozó együtteseket megszorítsuk. A játékosok a saját bőrükön érezhették, milyen messze van tőlük az élmezőny, ez kicsit fájó. Nagy a szakadék a világelithez tartozó öt-tíz, valamint a többi csapat között” – vélekedett a szakember.

Markó Edina elmondta, a következő két selejtezőmérkőzés, a törökök és a horvátok elleni összecsapás megnyerése reális cél lehet a mieink számára, de a csoport második helyének megszerzése óriási bravúr lenne, hiszen az oroszok is előttünk járnak. Hozzátette, ettől függetlenül Oroszország ellen hazai pályán olyan mérkőzést szeretnénk játszani, amelyen végig esélyünk van a pontszerzésre.

A magyar válogatott október 21-én a Ferencváros stadionjában a törököket fogadja, majd négy nappal később a horvátokhoz látogat.

NŐI EURÓPA-BAJNOKI SELEJTEZŐ
5. CSOPORT, 1. FORDULÓ
Németország–Magyarország 12–0
(7–0)
Halle, Erdgas Sportpark, 4500 néző. Vezette: Sara Persson (svéd)
NÉMETORSZÁG: Schult – L. Maier, Krahn (Leupolz, a szünetben), Bartusiak, Kemme (Blässe, a szönetben) – Gössling, Behringer – Bremer, Popp, Laudehr – Mittag (Däbritz, a szünetben). Szövetségi kapitány: Silvia Neid
MAGYARORSZÁG: Szőcs – Mosdóczi, Szeitl (Rácz Zs., 74.), Tálosi, Szabó V., Tóth G. (Tóth II A., a szünetben) – Jakabfi, Csiszár H., Hummel-Smuczer (Szuh, 55.), Sipos – Vágó F. Szövetségi kapitány: Markó Edina
Gólszerző: Popp (7., 66.), L. Maier (9.), Kemme (16.), Behringer (19. – 11-esből), Bremer (28., 70., 84.), Gössling (33., 39.), Laudehr (63.), Leupolz (72.)

Csütörtökön játszották
Törökország–Horvátország 1–4

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik