Női válogatott: ez ám a bravúr – a mieink oktatták az ukránokat

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.10.19. 16:07
A magyar női labdarúgó-válogatott (39.) kijevi felkészülési mérkőzésén 4–0-ra legyőzte a világranglista 23. helyén álló Ukrajnát. A mieink korábban ötször találkoztak az ukránokkal, de egyszer sem nyertek, két döntetlen mellett három vereség szerepelt az egymás elleni mérlegben.

A hazaiak kezdték jobban a mérkőzést, dinamikusabban és céltudatosabban futballoztak, míg a magyar csapat nehezen pörgött fel, és a játékába több hiba is becsúszott. Az ukránok elsősorban a magyar csapat hibáit kihasználva alakítottak ki lehetőségeket, ám ezekből nem sikerült gólt szerezniük.

A kritikus pillanatokat átélve azonban a magyar válogatott megnyugodott, sőt magához ragadta a kezdeményezést. Ez a váltás mind a labdabirtoklásban, mind a helyzetek számában megmutatkozott, és két németországi légiósunk révén a gólok sem maradtak el: Jakabfi Zsanett találatával sikerült megszereznünk a vezetést a félidő közepén (0–1), a fordulás előtt Rácz Zsófia duplázta meg a magyar előnyt (0–2).

JAKABFI, 0–1

RÁCZ, 0–2

A második játékrészre egy kicsit megtört ukrán csapat lépett pályára, a magyar válogatott koncentrációja azonban nem csökkent, és Jakabfi újabb találatával (0–3), valamint Csiszár Henrietta hajrában szerzett góljával fölényessé tette a győzelmet (0–4).

JAKABFI, 0–3

CSISZÁR, 0–4

„Az ukrán csapat mindössze egy hellyel áll az oroszok mögött a világranglistán, így a vb-selejtezőkhöz hasonló meccsre számítottunk. Örömteli, hogy a FIFA-játéknapra a komplett kerettel együtt tudtunk készülni, és a lányok bizonyították is, hogy jó úton járunk, és kezdünk közelíteni a középmezőny elején lévő csapatokhoz” – mondta Markó Edina szövetségi kapitány az mlsz.hu-nak.

„Az ukránok elleni mérkőzésen döntő volt, hogy nagyon határozottak voltunk a kapu előtt, a lányok rendre jó megoldásokat választottak, a helyzetkihasználásunk pedig közel állt a tökéleteshez. A fölényes siker mindenképp nagy öröm, sok pozitívumot láttam a mérkőzésen. Ugyanakkor azt is el kell mondani, hogy úgy láttam, az ukránok kissé csalódottan léptek pályára ellenünk, mert az elmúlt évek gyakorlatával ellentétben ezúttal csak harmadikok lettek az Eb-selejtezőcsoportjukban a franciák és a románok mögött” – tette hozzá a szakember.

NŐI FELKÉSZÜLÉSI VÁLOGATOTT MÉRKŐZÉS
Ukrajna–Magyarország 0–4 (0–2)
Kijev.
MAGYARORSZÁG:
Szőcs Réka – Demeter Réka (Szuh Erika, 64.), Tálosi Szabina, Szabó Viktória, Tóth Gabriella (Szeitl Szilvia, a szünetben) – Fenyvesi Evelin, Csiszár Henrietta – Szarvas Alexandra (Nagy Lilla, 76.), Zeller Dóra, Rácz Zsófia – Jakabfi Zsanett (Németh Loretta 81.)
Gólszerző:
Jakabfi (23., 76.), Rácz Zs. (42.), Csiszár (82.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik