Női Eb-selejtező: „Erről beszéltünk, nem lesz négy-öt helyzetünk”

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.11.29. 20:06
A magyar női labdarúgó-válogatott Európa-bajnoki selejtezőmérkőzésen 1–0-s vereséget szenvedett Orozországtól Felcsúton. Markó Edina, a mieink szövetségi kapitánya szerint rászolgáltunk volna az egy pontra, de a helyzetkihasználásban mindenképpen fejlődnünk kell, gólok nélkül ugyanis nem lehet nyerni.

„Bosszantó vereséget szenvedtünk, mert az egy pontra rászolgáltunk, igaz, a győzelemtől messze álltunk. Ha az első félidőt és a helyzeteink számát nézzük, akkor a döntetlen benne volt a mérkőzésben. Nem véletlenül beszéltük a Törökország elleni mérkőzés után, hogy a helyzetkihasználásban javulnunk kell. Az orosz csapatnak sikerült belőnie egy helyzetét, míg mi az első félidőben kihagytuk a lehetőségeinket. Nagyot küzdöttek a lányok, az első félidőben jól játszottunk, amit jól mutat, hogy az oroszoknak mindössze egy helyzetük volt” – mondta a mérkőzés után Markó Edina szövetségi kapitány az mlsz.hu-nak.Markó Edina szövetségi kapitány az mlsz.hu-nak.

„A szünet után az orosz csapat agresszivitásban és sebességben is váltani tudott, és a felállást is úgy változtatták meg, hogy a gyenge pontjainkat ki tudják használni. Fizikálisan jobban bírták a végét, ezért nem tudtuk azt a játékot játszani, amit a meccs első felében. Sajnos a cseréink ezúttal nem tudtak hozzátenni a meccshez. Nem volt meg bennünk az átütőerő ahhoz, hogy jobban ki tudjuk használni az orosz csapat gyengéit, és az is tény, hogy néhány játékosunk erejét felemésztette a védekezés, így többen nem tudtak hasznosan részt venni a támadásokban. Agresszivitásban, futómennyiségben és sebességben sem mindenki tudta kihozni magából a legtöbbet. A kulcs ettől függetlenül a gólszerzés. Meg kell tanulnunk, hogy ilyen mérkőzésen nincs négy-öt helyzetünk, abból a két lehetőségből kell gólt szereznünk, amit az első félidőben sikerült is kialakítanunk. Ebben mindenképpen fejlődnünk kell” – tette hozzá a szakember.

NŐI EURÓPA-BAJNOKI SELEJTEZŐ
5. CSOPORT, 4. FORDULÓ
Magyarország–Oroszország 0–1
(0–0)
Felcsút, Pancho Aréna, 700
néző. V: Sarah Garratt (angol)
MAGYARORSZÁG: Bíró B. – Mosdóczi, Tálosi, Szabó V., Tóth G. – Csiszár H., Hummel-Smuczer – Szarvas (Szuh, a szünetben), Jakabfi, Zeller (Sipos L., 58.) – Vágó F. (Zágor, 82.). Szövetségi kapitány: Markó Edina
OROSZORSZÁG: Todua – Dmitrenko, Cibutovics, Kozsnyikova, Medvegy – Tyerehova, Makarenko, Masina (Kosztareva, a szünetben), Szocsnyeva – Pantyuhina (Kosztyukova, 82.), Csolovjaga (Fjodorova, 92.). Szövetségi kapitány: Jelena Fomina
Gólszerző: Makarenko (55.)

A SELEJTEZŐCSOPORT ÁLLÁSA
1. Németország 4
4
22–0 12
2. Horvátország 3
1 1
1 5–3 4
3. Oroszország
3
1
1
1
1–2
4
4. MAGYARORSZÁG
411
2
2–14
4
5. Törökország 4
1
3
1–12 1

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik