Női válogatott: embert próbáló feladat előtt állnak a mieink

Vágólapra másolva!
2014.08.19. 17:58
Augusztus 20-án, 19 órától a Bozsik-stadionban lép pályára világbajnoki selejtezőn a magyar női labdarúgó-válogatott a világranglista negyedik helyén álló Franciaország ellen.

Jelenleg kilenc ponttal a negyedik helyen áll csoportjában a női válogatott, hat ponttal Ausztria mögött és öt ponttal Kazahsztán előtt. Szeptemberben további két világbajnoki-selejtezőt játszik még a csapat: ekkor idegenben, Ausztriában és Bulgáriában lép pályára együttesünk. A csoport listavezetője a mind a hét mérkőzését győzelemmel záró Franciaország. A szerdai mérkőzésre szóló jegyek 500 forintba kerülnek, a belépőket a meccsjegy.mlsz.hu internetes oldalon lehet megvásárolni.meccsjegy.mlsz.hu internetes oldalon lehet megvásárolni.

Markó Edina, szövetségi edző szerint a franciák – akik májusban 4–0-s győzelmet arattak a mieink ellen – előttünk járnak, ám ettől függetlenül sokat lehet tanulni a mérkőzésből.

„Az első számú célunk, hogy a világranglista negyedik helyezettje ellen tisztesen helytálljunk. Minden mérkőzésen lehet fejlődni és tanulni, számunkra most ez is fontos. Május óta sokat fejlődött a csapat a játék egyes elemeiben, ha jobb eredményt érnénk el a franciaországi meccsünknél, azzal elégedettek lennénk. Tisztában vagyunk vele, hogy a franciák előttünk járnak infrastruktúrában, tömegbázisukban és egyéb lényeges területeken, ezért reálisan kell nézni az esélyeket” – mondta Markó Edina az mlsz.hu-nak.

A korábbi 55-szörös válogatott játékos a világbajnoki selejtezőcsoport további két mérkőzésétől pontokat vár.

„A világbajnoki selejtezősorozatban a jelenlegi, negyedik helyezéssel elégedett lennék, a franciák elleni meccset követően még két összecsapásunk van, Ausztriával és Bulgáriával idegenben játszunk majd. Ausztria ellen a pontszerzés a cél, Bulgária ellen pedig egyértelműen a győzelem” – tette hozzá a szövetségi kapitány.

A szerdán 19 órakor kezdődő mérkőzést a Sport1 élőben közvetíti.

A MAGYAR NŐI VÁLOGATOTT KERETE
Kapusok:
Szőcs Réka (MTK Hungária FC), Kovács Klaudia (Astra HFC)
Védők: Szeitl Szilvia (1. FC Femina), Tálosi Szabina (SC Südburgenland), Gál Tímea (MTK Hungária FC), Papp Dóra (MTK Hungária FC), Tóth Gabriella (FC Lübars), Szabó Boglárka (Astra HFC)
Középpályások: Hummel-Smuczer Angéla (MTK Hungária FC), Nagy Lilla (MTK Hungária FC), Csiszár Henrietta (FC Turgu Mures), Szuh Erika (FC Lübars), Rácz Zsófia (FC Lübars)
Támadók: Kaján Zsanett (MTK Hungária FC), Pádár Anita (MTK Hungária FC), Sipos Lilla (Verona), Zeller Dóra (TSG Hoffenheim), Vágó Fanni (Olimpia Cluj, Kolozsvár)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik