Női válogatott: egy héten belül négy mérkőzés vár a mieinkre

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.03.01. 12:40
A női A-válogatott Cipruson, míg a B-válogatott Horvátországban vesz részt felkészülési tornán a következő napokban – számolt be róla a Magyar Labdarúgó-szövetség hivatalos honlapja.

Két női válogatottunk is dél felé vette az irányt kedden: a világbajnoki selejtezősorozatra készülő A-válogatott a Ciprus-kupa elnevezésű 12 csapatos viadalon játszik négy mérkőzést, az elitkör előtt álló U19-es nemzeti csapatra épülő B-válogatott pedig Horvátországban, az Isztria-kupán igyekszik helytállni.

A Markó Edina vezette A-válogatott szerdán kezdi meg szereplését Cipruson a walesiek ellen, majd két nappal később az írek, március 6-án pedig a csehek ellen lép pályára. A csoportmeccsek után, március 8-án helyosztóval zárja a viadalt a csapat.

Tavaly az ötödik helyen végeztünk a tornán, úgy, hogy mostani két csoportellenfelünket, a walesieket és az íreket is sikerült legyőznünk. Markó Edina szövetségi kapitány szerint azonban nem szabad a tavalyi eredményekből kiindulni, mert a csoportunk rendkívül kiegyensúlyozott, és bár mindhárom rivális ellen lehetnek győzelmi reményeink, a napi forma dönthet egy-egy találkozón.

Azt várom, hogy minden csoportmérkőzés hajszálon dől majd el, az európai középmezőny csapatai ugyanis szinte egyforma erőt képviselnek, senki sem mehet biztosra egyik rivális ellen sem. Semmit sem jelent tehát, hogy két ellenfelünket tavaly sikerült legyőznünk, nagyon erős csapatokkal kell felvennünk a versenyt, és minden tudásunkra szükség lesz, hogy eredményesek legyünk a tornán. Már minden szempontból a vb-selejtezőkre készülünk, ennek megfelelően szeretnénk javítani, csiszolni az alapjátékunkat, miközben természetesen az is fontos, hogy jó eredményeket érjünk el a mérkőzéseken. Hiányzik néhány meghatározó futballistánk (így például Jakabfi Zsanett – a szerk.), de így lehetőség nyílik arra, hogy megtaláljuk azokat, akik adott esetben pótolni tudják a kulcsembereket” – mondta Markó Edina szövetségi kapitány az mlsz.hu-nak.

A NŐI VÁLOGATOTT KERETE
Kapusok:
Szőcs Réka (MTK), Bíró Barbara (Viktória FC Szombathely), Samu Anna (Ferencváros)
Védők: Szeitl Szilvia (Ferencváros), Tálosi Szabina (Viktória FC Szombathely), Szabó Viktória (1. FC Saarbrücken – Németország), Tóth Gabriella (Werder Bremen – Németország), Mosdóczi Evelin (Ferencváros), Papp Dóra (MTK), Tóth Alexandra (Viktória FC Szombathely), Demeter Réka (MTK), Pinczi Anita (MTK)
Középpályások: Nagy Lilla (MTK), Fenyvesi Evelin (Ferencváros), Csiszár Henrietta (Bayer Leverkusen – Németország), Magyarics Zoé (Viktória FC Szombathely), Nagy Ágnes (Ferencváros), Rácz Zsófia (MSV Duisburg – Németország), Farádi-Szabó Edina (MTK)
Támadók: Zeller Dóra (Hoffenheim – Németország), Vágó Fanni (St. Pölten – Ausztria), Németh Loretta (ETO FC Győr), Siklér Kinga (Viktória FC Szombathely)

AZ A-VÁLOGATOTT CIPRUSI PROGRAMJA
Március 1. (szerda), 16.30:
Magyarország–Wales
Március 3. (péntek), 16.30: Írország–Magyarország
Március 6. (hétfő), 16.30: Csehország–Magyarország
Március 8. (szerda): helyosztó

A Turtóczki Sándor vezette B-válogatott ugyancsak szerdán kezdi meg szereplését Umagban. Az U19-es csapatra épülő együttes a horvátok ellen lép pályára először, majd pénteken a bosnyákokkal, végül hétfőn a franciák B-válogatottjával mérkőzik meg. A torna a májusi Eb-selejtező elitkörre való felkészülés első állomása a fiatalok számára.

„Minden meccs előreviszi a csapatot, hatványozottan igaz ez akkor, ha igazán erős ellenfelekkel mérkőzhetünk meg. Most felnőttválogatottak ellen kell helytállnunk, így egészen biztos, hogy fizikailag maximális terhelést kapnak a játékosok, és a mérkőzések az elsőtől az utolsó percig megkövetelik a tökéletes koncentrációt. Tavaly jól szerepeltünk az Isztria-kupán, de nem ebből kell kiindulnunk, más csapattal utazunk, és más ellenfelekkel játszunk, mint egy évvel ezelőtt. Szeretném, ha az őszi Eb-selejtezőkön jól működő védekezésünk még tudatosabbá válna, és megpróbáljuk tovább építeni a támadójátékunkat is az előttünk álló mérkőzéseken” – fogalmazott Turtóczki Sándor szövetségi edző.

A NŐI B-VÁLOGATOTT KERETE
Kapusok:
Varga Luca (MTK), Schildkraut Fruzsina (Szent Mihály FC), Barti Luca (Kóka FNLA)
Védők: Kun Barbara (Viktória FC Szombathely), Fél Patrícia (ETO FC Győr), Pilán Tímea (Gyulai Amazonok), Turányi Lilla (MTK), Németh Hanna (Kóka FNLA), Rozmis Gabriella (Kóka FNLA), Csigi Eszter (Ferencváros), Boros Kinga (DVTK)
Középpályások: Fél Alexandra (ETO FC Győr), Kiss Gabriella (Kóka FNLA), Csiki Anna (Ferencváros), Csányi Diána (MTK), Gelb Mónika (MTK), Krascsenics Csilla (Astra HFC)
Támadók: Kiss Stella (Kóka FNLA), Süle Dóra (ETO FC Győr), Oláh Adrienn (MTK)

A B-VÁLOGATOTT HORVÁTORSZÁGI PROGRAMJA
Március 1. (szerda), 12.00:
Magyarország–Horvátország
Március 3. (péntek), 15.00: Magyarország–Bosznia-Hercegovina
Március 6. (hétfő), 12.00: Magyarország–Franciaország B

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik