Női válogatott: „Jakabfitól több kell, Csányit meggyőztük”

Vágólapra másolva!
2015.11.30. 16:06
null
Markó Edina tudja, a magyar női válogatottnak helyzetkihasználásban fejlődnie kell (Fotó: mlsz.hu)
A magyar női labdarúgó-válogatott Európa-bajnoki selejtezőmérkőzésen 1–0-s vereséget szenvedett Oroszországtól Felcsúton. Markó Edina szövetségi kapitány a DIGI Sport Reggeli Start című műsorában elmondta, a védekezésünk szinte tökéletesen működött, a támadóink azonban görcsösen játszanak. A szakember elárulta, a meccs után elhangzott egy nagyon fontos mondat is.

„Bravúrgyőzelemre, de legalább pontszerzésére készültünk. Bizakodóak, elszántak voltunk, de az ilyen mérkőzéseken nincs öt-hat helyzetünk. Három volt, azokból kellett volna betalálnunk, hogy kiharcoljuk a döntetlent. Bravúros eredménynek számított volna a pontszerzés, de ahhoz, hogy elérjük a célunkat, és versenyben legyünk a második hely megszerzéséért, szükségünk van a meglepetésekre. A vasárnapi meccsen megbizonyosodhattunk róla, hogy az egyébként nagyon jó erőkből álló orosz válogatott nem elérhetetlen. Ha kijavítjuk a hibáinkat, az idegenbeli meccsen is lesz esélyünk a pontszerzésre” – vélekedett Markó Edina a DIGI Sport Reggeli start című műsorában.

A magyar válogatott a németektől elszenvedett 12–0-s vereség óta három mérkőzésen csak két gólt kapott, tehát úgy néz ki, a védekezés összeállt.

„Nehéz feladat elé állított bennünket, hogy megtaláljuk a tökéletes védőnégyest, amely megoldja a problémáinkat. A hátvédsorunk szinte tökéletesen játszott, egy hibát követett csak el, abból kaptuk a gólt. A nemzetközi szinten is jegyzett támadóink azonban túlgörcsölik a befejezéseket. Több játékossal is beszéltem a meccs után, biztos vagyok benne, hogy változik majd a helyzet, de a gátat csak a gólok tudják felszakítani” – mondta a szövetségi kapitány.

Markó Edina hozzátette, az oroszok hasonló játékerőt képviselnek, mint a finn nemzeti csapat, amelytől 2014 tavaszán hazai pályán és idegenben is 4–0-s vereséget szenvedtünk, ehhez képest látható a fejlődés a magyar válogatotton.

„Jakabfi Zsanettől többet várok, és ő is saját magától. Németországban már jól megy neki a játék, gólokat szerez, itthon viszont annyira görcsöl és annyira szeretne segíteni a csapatnak, hogy nem jönnek be a megoldásai. Rengeteget dolgozik, de a pontos befejezések tőle is hiányoznak. Arra viszont büszke vagyok, hogy a lányok reálisan látják a saját teljesítményüket” – hangsúlyozta a szakember, aki még nem mondott le a második hely megszerzéséről, mondván, ebben a csoportban (a németeket kivéve) bárki megverhet bárkit.

„Az MLSZ vezetőségéből Csányi Sándor, Berzi Sándor, Vági Márton és Bernd Storck is a helyszínen tekintette meg az oroszok elleni meccsünket, és mindannyian elismerően beszéltek a teljesítményünkről. Elhangzott egy nagyon fontos mondat is: ezen a mérkőzésen győztük meg őket, hogy minőségi játékot tudunk nyújtani, valamint a női labdarúgás érdemes a támogatásra" – tette hozzá Markó.

EMLÉZTETŐÜL
NŐI EURÓPA-BAJNOKI SELEJTEZŐ
5. CSOPORT, 4. FORDULÓ
Magyarország–Oroszország 0–1
(0–0)
Felcsút, Pancho Aréna, 700
néző. V: Sarah Garratt (angol)
MAGYARORSZÁG: Bíró B. – Mosdóczi, Tálosi, Szabó V., Tóth G. – Csiszár H., Hummel-Smuczer – Szarvas (Szuh, a szünetben), Jakabfi, Zeller (Sipos L., 58.) – Vágó F. (Zágor, 82.). Szövetségi kapitány: Markó Edina
OROSZORSZÁG: Todua – Dmitrenko, Cibutovics, Kozsnyikova, Medvegy – Tyerehova, Makarenko, Masina (Kosztareva, a szünetben), Szocsnyeva – Pantyuhina (Kosztyukova, 82.), Csolovjaga (Fjodorova, 92.). Szövetségi kapitány: Jelena Fomina
Gólszerző: Makarenko (55.)

A SELEJTEZŐCSOPORT ÁLLÁSA
1. Németország 4
4
22–0 12
2. Horvátország 3
1 1
1 5–3 4
3. Oroszország
3
1
1
1
1–2
4
4. MAGYARORSZÁG
411
2
2–14
4
5. Törökország 4
1
3
1–12 1

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik