Női válogatott: bravúr lenne a címvédés Horvátországban

Vágólapra másolva!
2015.03.04. 06:39
A címvédő magyar női labdarúgó-válogatott szerdán megkezdi szereplését az Isztria Kupa elnevezésű horvátországi felkészülési tornán.

Válogatottunk tavaly veretlenül, a döntőben a lengyeleket legyőzve nyerte meg az akkor még négycsapatos viadalt. Az idén bővült a mezőny, immár 12 válogatott vesz részt a tornán, köztük a mieinknél jóval magasabban rangsorolt együttesek is. Szerdán 11.30 órakor máris egy kifejezetten erős csapat vár ránk, Írország ellen kezdjük meg szereplésünket a csoportban. A két válogatott eddig négy hivatalos mérkőzést játszott egymással, egyszer nyertek a mieink, háromszor az írek.

„Az idei első, lengyelek elleni felkészülési mérkőzésünk előtt vállaltunk némi kockázatot, hiszen a felkészülés kellős közepén jártunk, messze voltak a csúcsformától a játékosok, emellett kemény munkát végeztünk az edzőtáborban. A találkozó nem is sikerült úgy, ahogy szerettük volna, de abból a vereségből nem érdemes messzemenő következtetéseket levonni. Igyekszünk kijavítani a hibákat, szeretnénk megtalálni a védelem ideális összetételét” – mondta az mlsz.hu-nak Markó Edina szövetségi kapitány.

„Közeledik a bajnoki rajt, sokkal jobb állapotban vannak a játékosok, ezért biztos vagyok benne, hogy sokat javulunk az idei első mérkőzéshez képest. Nagyon erős csoportba kerültünk, mindhárom riválisunk ellen nehéz feladat vár ránk, de ezt legkevésbé sem bánom, mindig is sokkal hasznosabbnak tartottam az erős ellenfelekkel vívott mérkőzéseket. Tavaly is úgy indultunk neki a tornának, hogy másodlagos az eredmény, a legfontosabb célunk, hogy összerakjuk azt a csapatot, amellyel nekivághatunk az őszi Európa-bajnoki selejtezőknek” – tette hozzá a szakember.

A magyar nemzeti csapat március 6-án Ausztriával, míg három nappal később Szlovákiával találkozik még a csoportküzdelmek során, ezt követően pedig helyosztót játszik.

A MAGYAR NŐI VÁLOGATOTT KERETE
Kapusok:
Szőcs Réka (MTK), Bíró Barbara (Újpest), Samu Anna (Ferencváros)
Védők: Szeitl Szilvia (1. FC Femina), Tóth Gabriella (1. FC Lübars – Németország), Harsányi Andrea (Viktória), Mosdóczi Evelin (Ferencváros), Tálosi Szabina (FC Südburgenland – Ausztria), Gál Tímea (MTK), Dénes Dorottya (Viktória), Demeter Réka (MTK)
Középpályások: Hummel-Smuczer Angéla (MTK), Csiszár Henrietta (FC Targu Mures – Románia), Szuh Erika (1. FC Lübars – Németország), Rácz Zsófia (1. FC Lübars – Németország), Jakabfi Zsanett (Wolfsburg – Németország), Sipos Lilla (AGSM Verona – Olaszország)
Támadók: Vágó Fanni (FSK St. Pölten – Ausztria), Zeller Dóra (Hoffenheim – Németország), Kaján Zsanett (MTK), Zágor Bernadett (Ferencváros)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik