Női válogatott: a harmadik áprilisi meccs jön, az ellenfél Albánia

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.04.26. 06:48
null
Vágó Fanni (középen) az oroszoknak betalált, az albánok ellen tovább gyarapíthatja góljai számát (Fotó: mlsz.hu)
A magyar női labdarúgó-válogatott kedden Gyirmóton felkészülési mérkőzést vív a világranglista 76. helyén álló Albániával. Markó Edina szövetségi kapitány ezúttal több légiósára sem számíthat, így a keretben főleg itthon szereplő játékosok kaptak helyet.

 

A magyar női labdarúgó-válogatott a harmadik mérkőzésére készül áprilisban, a Horvátország (2–0) és az Oroszország (3–3) elleni Európa-bajnoki selejtező után Albániával csap össze felkészülési mérkőzésen.

Az albánok a 76. helyen állnak a világranglistán – a mieink a 40.-ek –, és Európa-bajnoki selejtezőcsoportjukban sem szerepelnek jól, hiszen mind a hat eddigi meccsüket elveszítették, a három szerzett gól mellett pedig 22-t kaptak.

„Az albán csapat kimondottan nehéz Eb-selejtezőcsoportba került, ezért hiba lenne kizárólag a selejtezőkön elért eredményeit figyelembe venni az erőssége megítélésekor. Masszív ellenfélre számítok, amely a jelenlegi keretünk számára megfelelő kihívást jelent majd” – mondta Markó Edina az mlsz.hu-nak.

A szövetségi kapitány ezúttal több alapemberére (Szőcs Réka, Szabó Viktória, Tóth Gabriella, Tóth Alexandra, Csiszár Henrietta, Jakabfi Zsanett, Szarvas Alexandra, Zeller Dóra, Szuh Erika) sem számíthat, így a keretben főképp az itthon játszók kaptak helyet.

„Ameddig nincs átmeneti korosztály az U19-es válogatott és a felnőttcsapat között, addig a mi feladatunk, hogy az utánpótlás-válogatottból kikerülő játékosokat tűzben tartsuk, és megismertessük őket a felnőtt nemzetközi szinttel. A fiatalok mellett az itthon játszó labdarúgók számára is hasznos lesz ez a mérkőzés, hiszen a nemzetközi színtéren mutatott teljesítmény a legfontosabb visszajelzés a felkészültségükről a szakmai stáb számára. Meg kell becsülni az ilyen nemzetközi mérkőzéseket, mert nagyon kevés lehetőségünk nyílik hasonló felkészülési találkozón pályára lépni” – mondta a szakember.

A magyar válogatott kedden 14.30 órától Gyirmóton fogadja Albániát, a mérkőzést az M4 Sport élőben közvetíti.

A MAGYAR NŐI VÁLOGATOTT KERETE
Kapusok:
Németh Júlia (Ferencváros), Samu Anna (Ferencváros), Bíró Barbara (Viktória Trend-Optika FC)
Védők: Szeitl Szilvia (1. FC Femina), Tálosi Szabina (SC Südburgenland – Ausztria), Mosdóczi Evelin (Ferencváros), Papp Dóra (MTK), Pinczi Anita (MTK), Németh Hanna (Kóka-FNLA), Nagypál Fatima (Ferencváros)
Középpályások: Hummel-Smuczer Angéla (MTK), Bognár Enikő (Ferencváros), Fenyvesi Evelin (Ferencváros), Rácz Zsófia (MSV Duisburg – Németország), Diószegi Fanni (MTK)
Támadók: Kocsán Petra (Ferencváros), Sipos Lilla (St. Pölten – Ausztria), Vágó Fanni (St. Pölten – Ausztria), Zágor Bernadett (Ferencváros), Kaján Zsanett (MTK)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik