Női U19: vereség Belgiumtól, búcsú az Eb-selejtezőtől

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.09.18. 19:50
Női U19-es labdarúgó-válogatottunk egygólos (2–1) vereséget szenvedett Belgiumtól, így eldőlt, hogy a korosztályos együttes számára véget ért az  Eb-selejtezős sorozat.

A mieink dolgát nagyban nehezítette, hogy legjobb játékosunk, a csapatkapitány Kaján Zsanett eltiltás miatt nem lehetett ott a pályán. Jól kezdtünk, az első negyedórában többször is lövéssel veszélyeztettük a belga kaput, de a vezetést nem sikerült megszerezni. Az első félidő vége a belgáké volt, olyannyira, hogy a három percig tartó hosszabbítás végén Baldewinjs találatával megszerezték a vezetést (0–1).

A második félidőt egy nagy magyar helyzet vezette be, de az 55. percben Maximus révén megduplázták az előnyüket a belgák (0–2). A 74. percben jogos büntetőhöz jutottunk, ezt Csorbai Nikolett értékesítette, de hiába küzdöttünk az egyenlítésért, a második magyar gól nem született meg. A belgák hibátlan mérleggel jutottak tovább, míg a másik mérkőzésen kétgólos hátrányból 4–2-es győzelmet arató szlovénok a második helyen léptek tovább a tavaszi elitkörbe.

„A mérkőzés előtt azt kértem a lányoktól, úgy játsszanak, hogy az eredménytől függetlenül nyugodt lelkiismerettel tudjunk lejönni a pályáról. Ezt teljesítettük, ezért dicséret illeti a lányokat, hiszen megnehezítettük egy jobb erőkből álló rivális dolgát - értékelt a mérkőzés után Turtóczki Sándor szövetségi edző. - Az első harminc percben nagy iramban futballoztunk, jobban játszottunk a belgáknál, de a folytatásban a belgák maguk javára fordították a meccset. A fordulás után jól tartottuk magunkat, de támadásban sokat hibáztunk, a belgák pedig jól védekeztek. A kitűzött célt nem sikerült elérni, ebben a selejtező előtti sérülések és betegségek is közrejátszottak, de vannak azért pozitív tanulságai is a tornának, mert az első és a harmadik mérkőzésen megmutattuk, hogy több van a csapatban, mint amit végül sikerült elérnünk."

A mieink az észtek elleni 4–0-s győzelemmel kezdtek, majd 1–0-s vereséget szenvedtek a szlovénoktól.

U19-ES NŐI EB-SELEJTEZŐ, 9. CSOPORT
Magyarország–Belgium 1–2 (0–1)
Magyarország:
Samu Anna – Nagypál Fatima, Bokor Adrienn, Király Bianka, Szabó Dorottya – Vicai Katalin, Dencz Orsolya (Farádi Szabó Edina, 60.), Szabó Viktória – Vicsek Nóra, Csorbai Nikolett (Partin Nicole, 81.), Vidovenyecz Anna (Diószegi Fanni, 71.). Szövetségi edző: Turtóczki Sándor
A másik mérkőzésen: Észtország–Szlovénia 2–4
A 9. csoport végeredménye: 1. Belgium 9 pont, 2. Szlovénia 6, 3. Magyarország 3, 4. Észtország 0

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik