Női futsal: bravúros eredményt ért el a magyar válogatott

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.01.29. 23:33
A magyar női futsalválogatott felkészülési mérkőzésen 2–2-es döntetlent játszott Hajdúböszörményben a nálunk magasabban jegyzett ukránokkal – számolt be róla az mlsz.hu.

Az ukrán nemzeti csapat szerdán megérdemelt, 5–2-es győzelmet aratott a mieink elleni első felkészülési mérkőzésen, a mai telt házas, nagyszerű hangulatú visszavágón azonban nagyon kevés hiányzott ahhoz, hogy revánsot vegyünk a vereségért.Az ukrán nemzeti csapat szerdán megérdemelt, 5–2-es győzelmet aratott a mieink elleni első felkészülési mérkőzésen, a mai telt házas, nagyszerű hangulatú visszavágón azonban nagyon kevés hiányzott ahhoz, hogy revánsot vegyünk a vereségért.

A vendégek a hatodik percben vezetést szereztek ugyan, de ezt követően a mieink domináltak, sorra dolgozták ki a helyzeteket. Az ukránok kapusa egészen a hajráig ihletett formában védett, bravúrok sorozatát mutatta be, minden kapura érkező labdát megfogott. Az akarás és a jó játék azonban végül meghozta a sikert, a 36. percben egy szögletvariáció után Halászi Kinga lőtt közelről a hálóba (1–2). Egy percre rá egy kontrából visszavették a vezetést az ukránok, amire Sito Rivera a kapusunk lehozásával válaszolt, és számítása bevált, a 39. percben ugyanis Halászi Kinga egy emberelőnyös támadás végén ismét kiegyenlített, kialakítva a 2–2-es végeredményt.

„Az előzetes erőviszonyok ismeretében szenzációs eredményt értünk el, de a döntetlennél is jobban örülök annak, hogy nagyszerű játékkal harcoltuk ki a sikert. A játék képe alapján nyernünk kellett volna, játékban túlszárnyaltuk a profi játékosokkal felálló ukránokat, a döntetlen inkább számunkra csalódás. A játékosok most megtapasztalhatták, hogy akár két nap felkészülés után is nagyot léphetnek előre, lelkesedéssel, odafigyeléssel egy erős riválissal is felvehetik a versenyt. Bízom benne, hogy ez a teljesítmény lökést ad a csapat számára, és a jövőben sok hasonlóan szép eredményt érhetünk el” – mondta a mérkőzés után az mlsz.hu-nak Sito Rivera, a mieink szakvezetője.

NŐI FUTSAL, FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
MAGYARORSZÁG–UKRAJNA 2–2 (0–1)

MAGYARORSZÁG: Torma Lilla – Benkő Mónika, Szekér Anita, Halászi Kinga, Nagy Ágnes. Cserék: Vincze Anikó, Megyes Ágnes, Varga Adél, Kovács Aliz, Bernáth Csilla, Pinczi Anita, Ganczer Hajnalka, Buchmüller Petra, Radics Ágnes
A magyar gólszerző: Halászi Kinga (2)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik