Női futball: visszavágtak a szerbek a magyar válogatottnak

THÉKES ISTVÁNTHÉKES ISTVÁN
Vágólapra másolva!
2021.06.14. 19:53
null
Visszavágtak a szerbek (Fotó: mlsz.hu)
A magyar női labdarúgó-válogatott 3–2-re kikapott Szerbiától a hétfőn, Szegeden rendezett felkészülési mérkőzésen.

 

Szólt a taps a himnuszok után, Vágó Fanninak, aki immár ranglistavezetőként 127. alkalommal öltötte magára a címeres mezt. Gyors vezető gólunkat tizenöt percnyi kiegyenlített játék követte. A félidő második felében az egyre veszélyesebben támadó vendégcsapat megérdemelten szerzett vezetést. Margaret Kratz szövetségi edző a szünetben öt cserével próbálta frissíteni csapatát. Közülük Pápai Emőke és a fiatal szegedi védő, Savanya Csilla hálálta meg a bizalmat. A két válogatott öt nap leforgása alatt két felkészülési mérkőzésen mérte össze tudását. A csütörtöki négy–nullás magyar győzelem után a hétfői visszavágón az átgondolt, érett játékot bemutató déli szomszédunk bizonyult jobbnak.


NŐI FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
MAGYARORSZÁG–
SZERBIA 2–3 (1–2)
Szeged, 300néző. V: Elena Demetrescu (Mihaela Tepusa, Daniela Contantinescu) – románok
MAGYARORSZÁG:Samu – Mozsdóczi, Turányi, Horti (Savanya, a szünetben), Csiki – Kocsán (Szabó V., a szünetben), Csiszár (Csányi a szünetben), Fenyvesi (Papp L., a szünetben) – Zágor (Nagy V., 73.), Vágó, Zeller (Pápai, a szünetben).Szövetségi edző:Margaret Kratz
SZERBIA:Kosztics – Ilics, Szlovics, Damjanovics, Frajtovics (Szcepanovics, 83.) – Sztefanovics (Sztankovics, 73.), Cankovics, Blagojevics – Poljak (Pantelics, 90.), Matejics, Filipovics.Szövetségi edző:Predrag Grozdanovics
Gólszerző:Vágó (1–0) az 1., Blagojevics (1–1) a 26., Cankovics (11-esből, 1–2) a 40., Poljak (1–3) az 54., Pápai (2–3) a 72. percben.
MESTERMÉRLEG

Margeret Kratz: –Mindkét felkészülési mérkőzéssel elégedett vagyok. Készen állunk, hogy az őszi vb-selejtezőket sikeresen vívjuk meg.
Predrag Grozdanovics: –Győzelmünk kulcsa védelmünk stabilizálása, továbbá támadójátékunk feljavulása volt.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik