Nemzetek Ligája: B-ből az A-ba, itt is az európai elitben a válogatottunk!

Vágólapra másolva!
2020.11.18. 20:20
A labdarúgó Nemzetek Ligája B-divíziójának 3. csoportjában a sorozatban hatodik mérkőzésén is veretlenül maradó magyar válogatott hazai pályán Sigér Dávid és Varga Kevin góljával 2–0-ra legyőzte Törökországot, míg Szerbia 5–0-ra kiütötte Oroszországot, így a mieink a csoport élén zártak, és feljutottak az A-ligába.
A KÉPRE KATTINTVA GALÉRIA NYÍLIK MEG! (Fotók: Balogh László, Mirkó István, Szabó Miklós, Török Attila)
A KÉPRE KATTINTVA GALÉRIA NYÍLIK MEG! (Fotók: Balogh László, Mirkó István, Szabó Miklós, Török Attila)

 

NEMZETEK LIGÁJA
B-LIGA
3. CSOPORT, 6. FORDULÓ
MAGYARORSZÁG–Törökország 2–0 (0–0)
Budapest, Puskás Aréna, zárt kapuk mögött. Vezette: Kruzliak (szlovák)
MAGYARORSZÁG: Dibusz – Fiola, Lang, Szalai A. – Nego (Botka, 89.), Sigér, Nagy Á., Kalmár (Cseri, a szünetben), Hangya (Holender, 74.) – Nikolics (Gyurcsó, 64.), Könyves (Varga K., a szünetben). Szövetségi kapitány: Marco Rossi (a koronavírus-fertőzéssel diagnosztizált kapitányt segítője, Gera Zoltán helyettesítette a kispadon)
TÖRÖKORSZÁG:
Günok – Sangaré, Kabak, Demiral, Erkin – I. Kahveci (Yazici, 55.), Tufan (Özcan, 71.), Tekdemir (Ayhan, 88.), H. Calhanoglu, Karaman – Tosun (Türüc, 71.). Szövetségi kapitány: Senol Günes
Gólszerző: Sigér (57.), Varga K. (90+5.)

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

A csoport másik mérkőzésén
Szerbia–Oroszország 5–0 (Radonjics 10., Jovics 25., 45+1., Vlahovics 40., Mladenovics 64.)

Még az égbolton is ott volt a félhold… A Puskás Aréna fölött mintegy a törökök elleni Nemzetek Ligája-mérkőzés tiszteletére a csillagok között félköríves formát öltött a Hold, hangsúlyozva, ezen az estén a magyar válogatottra milyen nagy csata is vár. A játékosok – már azok, akik megmaradtak a keretben az összecsapásra – lassan hozzászoktak az üresen ásítozó stadion látványához, miközben az egyik térfélen próbálták belőni magukat, a hangfalakból lelkesítő zene szólt. A vendégek közül néhány cserejátékos maszkban labdázgatott, a járványügyi előírásokat minden nemzet csapata komolyan veszi, ám ez a törökökre hatványozottan igaz. Ők mintha a többieknél is jobban odafigyeltek volna mindenre, a személyzet tagjai félholdas emblémával ellátott arcfedőben tették a dolgukat, a találkozót követő sajtótájékoztatóra meg egyetlen újságíró sem mehetett be, mindössze a jogtulajdonos televízió egy-két munkatársa tartózkodhatott a teremben.

A magyar szurkolók sem lehettek ott a lelátókon, ám így sem feledkeztek meg a csapatról, újabb transzparenssel üzentek kedvenceiknek: „Büszke nemzet! Köszönjük, srácok! Grazie Marco, Cosimo, Giovanni”. A szakmai stáb olasz tagjai közül egyedül Giovanni Costantino láthatta testközelből a molinót, miután negatív tesztet produkált, visszatérhetett a kispadra, ám a főnök az oldalvonal mellett ezúttal is Gera Zoltán volt. A szakmai stáb ezúttal is a stabil három belső védős rendszert választotta, és ez az első félidőben működött is. A vendégek ritkán jutottak el Dibusz Dénes kapujáig, mindössze egy-két lehetőségük volt, és még véletlenül sem mondhattuk, hogy a törökök irányították volna az összecsapást. A középpályán Nagy Ádám remekül összefogta a társaságot, elöl Nikolics Nemanja kereste az üres területeket, mellette Könyves Norbert birkózott a török védőkkel, és noha akadt néhány lehetőség, ziccert az első negyvenöt percben a magyar válogatott sem alakított ki. A két szél közül a jobb oldal volt aktívabb, a balon Hangya Szilveszter tartotta pozícióját, ám a támadásokhoz alig-alig lépett fel.

A második félidő úgy kezdődött, ahogy a szakmai stáb eltervezte. A két friss ember, Varga Kevin és Cseri Tamás is jól szállt be, előbbi többször is zavarba hozta a védelmet, utóbbi pedig a tőle elvárható jó kiugratásokkal dobta támadásba társait. Az 57. percben a vezetést is megszerezte a válogatott: előbb a kapufa hárított, majd a mindig lelkes Sigér Dávid belevetődött a török védő felszabadítási kísérletébe, és a kapuba sodorta a labdát. Miután a liga másik mérkőzésén biztosan vezetett Szerbia Oroszország ellen, egyre közelebb került a csoda, vagyis hogy a magyar válogatott a Nemzetek Ligája csoportja élén végezzen. A török válogatott az eredmények alakulása miatt így már kiesőként vágott neki az utolsó fél órának, és Senol Günes szövetségi kapitány is sorra küldte pályára a friss futballistákat. Jöttek is előre a vendégek, Dibusz Dénesnek is aktivizálnia kellett magát, nemegyszer nagyot mentve tisztázott – de a csapat a hajrában is bírta a török nyomást, sőt Varga Kevin az utolsó pillanatokban fantasztikus sprint után megszerezte a második gólt is!

A magyar válogatott szerda este újabb csodát vitt véghez, a Nemzetek Ligájában jövőre az A-ligában sztárcsapatok ellen szerepelhet – persze a nagyágyúkhoz már az Európa-bajnokságon lesz lehetőség hozzászokni, hiszen a kontinenstornán Németország, Portugália és Franciaország vár a nemzeti csapatra.2–0

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

A 3. CSOPORT VÉGEREDMÉNYE
1. MAGYARORSZÁG 6 3 2 1 7–4 +3 11
2. Oroszország 6 2 2 2 9–12 –3 8
3. Szerbia 6 1 3 2 9–7 +2 6
4. Törökország 6 1 3 2 6–8 –2 6



Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik