NL: Izlandon tisztelettel beszélnek a magyar labdarúgásról

BORSOS LÁSZLÓBORSOS LÁSZLÓ
Vágólapra másolva!
2020.10.16. 09:44
null
Attól még, hogy az izlandiak elbukták legutóbbi két meccsüket a Nemzetek Ligájában, nem szabad leírni őket (Fotó: AFP)
A korábban az NB I-ben légióskodó Aron Bjarnason szerint hazája válogatottja remek eredményeket ért el, és kiélezett csatát jövendöl a Puskás Arénában rendezendő, novemberi Eb-pótselejtezőn.

A korábban az NB I-ben, az Újpest FC-ben légióskodó Aron Bjarnason szerint hazája válogatottja remek eredményeket ért el, és kiélezett csatát jövendöl a Puskás Arénában rendezendő, novemberi Eb-pótselejtezőn.

A legkevésbé sem nevezhető sikertörténetnek Izland Nemzetek Ligája-szereplése. A versenysorozat életre hívása óta nyolc mérkőzést játszott, és mindegyiket elveszítette. Nem árt azonban megjegyezni, Eb-pótselejtezős vetélytársunk az A-ligában szerepel, így rendre Európa legerősebb csapataival mérkőzik meg.

Az elmúlt időszak izlandi szerepléséről Aron Bjarnasont, az Újpest FC korábbi szélsőjét faggattuk.

„Elégedettek lehetünk, hiszen a legfontosabb csatát, a Románia elleni Eb-pótselejtezőt kettő-egyre megnyerte a válogatott. Bevált a taktikánk, ellenőrzésünk alatt tartottuk a mérkőzést, nem hagytuk kibontakozni ellenfelüket, amely jószerével helyzetet sem alakított ki– mondta lapunknak a 25 éves labdarúgó, aki az előző idényben még a lila-fehérek kötelékéhez tartozott. –A Nemzetek Ligájában viszont számomra megmagyarázhatatlan okokból nem szerepelünk jól. Eddig felvettük a versenyt a világelittel, ám mostanában alulmaradunk ezeken a találkozókon. Nem árt azonban megjegyezni, számos fontos játékosát sérülés miatt nélkülözte válogatottunk, amely megfogyatkozva is helytállt. A Belgium ellen szerdán mutatott második félidei játékunkra alapozhatunk, csupán a Dánia elleni teljesítményünk keltett csalódást. Úgy látom, a két vereség ellenére sincs rossz passzban az együttes.”

Az izlandi első osztályt vezető Valurban futballozó játékos elárulta, várja már a november 12-i budapesti Eb-pótselejtezőt.

„A magyar válogatott újabban remekül teljesít, nemcsak eredményes, hanem jól is játszik– dicsérte Marco Rossi csapatát. –Az izlandiak hisznek a csapatban, biztosak a továbbjutásban, de tisztelettel beszélnek a magyar labdarúgásról. Kiegyenlített mérkőzést várok, ötven-ötven százalék mindkét fél esélye a továbbjutásra. Emlékszem a két válogatott legutóbbi találkozására, a franciaországi Európa-bajnokságon a magyarok játszottak jobban a döntetlen ellenére. Novemberben sem vár ránk könnyebb mérkőzés, idegenben, nézők előtt lépünk pályára. Ugyanakkor remélem, a teljesítményünk elég lesz a továbbjutáshoz. Tapasztalt labdarúgóink vannak, akik évek óta együtt játszanak a nemzeti csapatban. Egyénileg képzettek a kerettagok, számos légiósunk szerepel hétről hétre a világ legerősebb bajnokságaiban. Rögzített játékhelyzetből kimondottan veszélyes az izlandi válogatott, de ezen kívül is vannak fegyverei. Hátsó stabilitása leginkább annak köszönhető, hogy mélyen védekezik. Éppen ezért az ellentámadásai nem olyan gördülékenyek, nincsenek villámléptű labdarúgói a lehengerlő kontrajátékhoz. Gyanítom, Budapesten a magyarok birtokolják többet a labdát, ám nehéz lesz feltörniük a védelmet.”

IZLAND ŐSZI MÉRKŐZÉSEI
Izland–Anglia 0–1 (Sterling 90+1. – 11-esből)
Belgium–Izland 5–1 (Witsel 13., Batshuayi 17., 69., Mertens 50., Doku 79., ill. Fridjónsson 10.)
Izland–Románia 2–1 (G. Sigurdsson 17., 35., ill. Maxim 63. – 11-esből)
Izland–Dánia 0–3 (Sigurjónsson 45. – öngól, C. Eriksen 46., Skov 61.)
Izland–Belgium 1–2 (Saevarsson 17., ill. R. Lukaku 9., 38. – az elsőt 11-esből)

A MAGYAR VÁLOGATOTT ŐSZI PROGRAMJA
NEMZETEK LIGÁJA (2020–2021)
Szeptember 3.: Törökország–Magyarország 0–1

Szeptember 6.: Magyarország–Oroszország 2–3
Október 11.:Szerbia–Magyarország 0–1
Október 14.: Oroszország–Magyarország 0–0
November 15., 20.45: Magyarország–Szerbia
November 18., 20.45:
Magyarország–Törökország

EB-PÓTSELEJTEZŐ, NL-RÁJÁTSZÁS, A-LIGA (2018–2019-es kiírás)
Október 8., elődöntő

Bulgária–Magyarország 1–3

November 12.
, döntő
20.45: Magyarország–Izland

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik