Nikolics: Dárdai hitet adott nekünk és az országnak

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.11.20. 08:44
null
Nikolics hálás Priskinnek a gólpasszért (Fotó: Szabó Miklós)
Nikolics Nemanja, a magyar labdarúgó-válogatott Oroszország elleni felkészülési mérkőzése után elmondta, Dárdai Pál szövetségi kapitány elhitette csapatával, hogy bármilyen ellenféllel szemben lehet esélye.

– A csapat kettő egyre kikapott, ön viszont gólt lőtt. Nem is tudom, ilyenkor illik-e gratulálni.
Látja, ezt én sem tudom – jelent meg egy mosoly a tizedik válogatott mérkőzésén másodszor eredményes Nikolics Nemanja arcán. – Annak örülök, hogy a kapuba találtam, az azonban elkeserít, hogy nem sokat ér a gól. Minden vereség bánt, a válogatotté különösen, mert számomra az jelenti a csúcsot, ha a nemzeti együttesben szerepelhetek.

Mi lesz vele, Nikolics?
Csakúgy, mint Dárdai Pálé, Nikolics Nemanja jövője is kérdéses. A 27. életévét december 31-én betöltő székesfehérvári csatár szerződése a nyáron lejár, s nem lenne meglepő, ha külföldön folytatná.

„Három eset lehetséges: vagy még a télen elad a klub, vagy a nyáron ingyen elmegyek, vagy hosszabbítok Fehérváron. Ám a jövőmnél most fontosabb számomra a Fradi elleni vasárnapi bajnokink!"

A hírek szerint a játékost jó ideje figyelő AEK Athén már a télen vevő lenne rá – legalább március 29-re feltérképezhetné a görögöket.

– Ezúttal negyvenöt perc jutott önnek. Ismert volt már a mérkőzés előtt a forgatókönyv?
Dárdai Pál előre szólt, hogy a szünetben állok be. Arra is felkészültem, hogy ezúttal nem csúcsékként, hanem Priskin Tamás mögött játszom. Apropó, ezúton is szeretném megköszönni „Priskának" a szenzációs gólpasszt, parádés átadással hozott helyzetbe. Csak annyi feladatom maradt, hogy a kapus mellett ellőjem a labdát, boldog vagyok, hogy sikerült. Többek között azért is, mert a kapitány azt kérte tőlem, hogy szerezzek gólt.

– Egy ilyen vereség belefér?
Nálam egy vereség sem fér bele, de még mindig jobb, hogy Finnországot legyőztük és Oroszországtól kaptunk ki. Fordítva ezerszer rosszabb lett volna. Hozzáteszem, hiába számított az oroszok elleni felkészülési mérkőzésnek, nem gálameccsként fogtuk fel. A legtöbbet akartuk kihozni magunkból, más kérdés, hogy a finnél jóval erősebb, klasszisokat is felvonultató csapattal találkoztunk. Ehhez képest úgy éreztem, a második félidőben, amikor nyolc NB I-es játékos is a pályán tartózkodott, méltó ellenfelek voltunk. Ezért is bosszant, hogy nem lett legalább döntetlen a vége.

– Négy meccsen dolgoztak együtt Dárdai Pállal és a stábjával. Hogyan összegezné a tapasztalatokat?
Kizárólag pozitívumokról beszélhetek – és nem azért, mert ilyenkor dicsérni ildomos. A kapitány hitet adott nekünk, a szurkolóknak és az országnak. S mi elhittük, hogy bárki ellen lehet esélyünk. Elmentünk Bukarestbe, és férfiasan beleálltunk abba a meccsbe is, holott azt nem sokan merik vállalni. Paliról lerítt, hogy profi közegben élt és futballozott, elhozta nekünk a németországi mentalitást. Minden mérkőzésre más taktikát dolgozott ki, az eredmények azt mutatják, hogy ezen a téren is sikeres volt. A három Eb-selejtezőn megszerezhető kilenc pontból hetet begyűjtöttünk, szerintem ez remek teljesítmény. Elindultunk egy úton, bízom benne, hogy karöltve megyünk tovább rajta.

HA ARRA IS KÍVÁNCSI, ELKÖSZÖNT-E DÁRDAI PÁL AZ ÖLTÖZŐBEN A MAGYAR VÁLOGATOTT JÁTÉKOSAITÓL, VALAMINT HOGY MIÉRT VANNAK MÉG RÉMÁLMAI NIKOLICSNAK A ROMÁNOK ELLENI MECCSTŐL, OLVASSA EL A TELJES INTERJÚT A NEMZETI SPORT CSÜTÖRTÖKI SZÁMÁBAN!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik