Németh Krisztián: „Ha kinyílunk, végünk”

Vágólapra másolva!
2009.10.13. 09:51
Címkék
Minden bizonnyal Zámbó Bence pótolja a piros lap miatt hiányzó Szekeres Adriánt a Ghána–Magyarország U20-as vb-elődöntőn. Koman Vladimir helyére Simon Ádám kerül be, így a magyar csapat gyakorlatilag három védekező középpályással veszi fel a harcot. A ghánaiak eltiltott középső védőjét, Jonathan Mensahot Bright Addae helyettesíti.

 

Gólvadász akcióban: Németh Krisztián (9) jelentheti a legnagyobb fenyegetést a ghánai kapura (Fotó: Reuters)
Gólvadász akcióban: Németh Krisztián (9) jelentheti a legnagyobb fenyegetést a ghánai kapura (Fotó: Reuters)

 

MECCSHIÁNYOS HÁTVÉD

Meccshiánnyal küszködő védő a ghánai válogatott kezdő tizenegyében: a sárga lapok miatt eltiltott, a tornán kitűnő teljesítményt nyújtó Jonathan Mensah helyére a vb-n mostanáig mindössze négy percet kapó Bright Addae kerül. A kifejezetten gólerős hátvéd úgy érzi, a minimális eddigi játéklehetőség nem jelent gondot számára.

„A koreaiak ellen pályára léphettem, ez erőt és önbizalmat ad. Nem fogok csalódást okozni” – fogadkozott.

Az afrikai együttes prémiumát több mint harminc százalékkal megemelte a ghánai sportminisztérium, mondván, ez is pluszmotiváció lehet a fiataloknak.

„Minden támogatást megadunk a csapatnak, hogy a lehető legjobb teljesítményt nyújtsa Magyarország ellen, majd meg is nyerje a tornát. Ez Ghánának és Afrikának is nagyon fontos lenne” – nyilatkozta a sportminiszter, Abdul Rashid Pelpuo.

„NE VESZÍTSÜNK LABDÁT”

A találkozón kulcsszerep várhat a magyar védőkre és a védekező középpályásokra; Debreceni András és a Koman Vladimir eltiltása miatt csapatkapitánnyá avanzsáló Korcsmár Zsolt is beszámolt a videoelemzések tanulságairól.

„Láttuk a ghánaiakat: veszélyes, erős csapatot alkotnak – mondta Debreceni András. – A szélről hatékonyak, a vonal mellett vezetett akciókból sok gólt szereztek a vébén, erre figyelnünk kell. Gyorsak, erőszakosak, de szervezett, fegyelmezett játékkal megnehezíthetjük a dolgukat. Ötven százalék az esélyünk, és vélhetően minden erőnkre, tudásunkra és talán némi szerencsére is szükség lesz, hogy ebből a pályán ötvenegy százalékot hozzunk.”

„Úgy vettem észre a videoelemzés során, hogy Ghána az ellenfél hibáira számít, nem kapkod, nem rohan, türelmesen vár a lehetőségre – vélekedett Korcsmár Zsolt. – Arra kell figyelnünk, hogy hátul és középen ne veszítsünk labdát, főleg akkor nem, amikor a védelmünk rendezetlen. Ők gyorsak, mi fegyelmezettebbek vagyunk, és hiszek abban, hogy helyzetbe tudjuk hozni a két csatárunkat.”

A La Gazzetta dello Sport által a vb legnagyobb egyéniségei között emlegetett Németh Krisztián szerint hátul nem szabad hibáznia a magyar együttesnek, mert a ghánai csatárok azonnal büntetnek.

„Ha kinyílunk hátul, végünk. Vannak nagyon jó képességű játékosok az afrikaiaknál, de magunkat egységesebb, szervezettebb csapatnak érzem. Igen, ez a lényeg: csapatként lehet őket legyűrni” – mondta.

HŐSÉG, PIROS MEZ

A meccsen kánikulai meleg, 34 fok várható – délután ebben a hőségben futballozni nem éppen ideális. Kiváltképpen nem afrikai csapat ellen: a ghánaiak alighanem jobban hozzászoktak a kánikulához. Sajnos nem a mi águnk játssza az esti elődöntőt, pedig 20 óra táján már elviselhető, 25 Celsius-fok körüli az egyiptomi levegő.

A magyar válogatott piros mezben, piros nadrágban, zöld sportszárban lép pályára, míg a ghánaiak tiszta fehérben szerepelnek majd.

A VÁRHATÓ KEZDŐCSAPATOK

GHÁNA–MAGYARORSZÁG

Kairó, 16.30. Tv: m1, Eurosport

Ghána: Adjei – Inkoom, Addae, D. Addo, Addy – Agyemang, Agyemang-Badu, Rabiu, A. Ayew – Adiyiah, Osei. 

Magyarország: Gulácsi – Zámbó, Debreceni, Szabó J, Présinger – Korcsmár, Simon Á., Kiss M. – Gosztonyi – Simon A., Németh K.


U20-AS VB, EGYIPTOM
 ELŐDÖNTŐ
10.13., 16.30 Ghána–Magyarország  
10.13., 20.00 Brazília–Costa Rica
 
ÚT AZ ELŐDÖNTŐIG
MAGYARORSZÁG GHÁNA
Honduras 0–3 Üzbegisztán 2–1
Dél-Afrika 4–0 Anglia 4–0
Arab Emírségek 2–0 Uruguay 2–2
Csehország 2–2, tizenegyesekkel 4–3 Dél-Afrika 2–1, h. u.
Olaszország 3–2, h. u. Dél-Korea 3–2

VB-STATISZTIKA
Statisztikai adat
MAGYARORSZÁG GHÁNA
Összes kapura lövés 82 105
Kaput eltaláló összes lövés 39 42
Lőtt gól 11 13
Kapott gól 7 6
Sárga lap 19 11
Piros lap 1 1
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik